Espanya 2000 investigada per delicte d’odi contra un professor de Bétera

juzgadoslliria

Va patir una agressió homòfoba a l’IES Les Alfàbegues

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria investiga per descomptat delicte d’odi pels tuits publicats per l’associació Espanya 2000 en relació a un professor que va patir una agressió homòfoba en l’IES Les Alfábegues de Bétera.

El jutjat no ha reobert la causa per l’agressió homòfoba denunciada en el seu moment pel professor sinó que obri ara diligències per un presumpte delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques (conegut com a delicte d’odi), segons ha informat a EFE el Tribunal Superior de Justícia valencià.

En eixa causa ja s’ha rebut declaració al denunciant i el jutjat està actualment practicant diligències per a confirmar que l’autor dels tuits denunciats és la persona denunciada.

Segons va denunciar la Federació d’Educació de Comissions Obreres del País Valencià (FECCOOPV) al desembre de 2023, la denúncia del professor per l’agressió lgtbifóbica, estava paralitzada quasi dos anys perquè dos jutjats no es posaven d’acord sobre quin té la competència.

El professor va comptar llavors a EFE que quan va ser agredit en l’IES Els *Alfábegues de Bétera (València) a mitjan 2022 es trobava fent una substitució, i ja treballava en un altre institut.

Va ser agredit per un grup d’entre 100 i 150 alumnes i insultat amb frases com a ‘marietes fora’ i ‘no hauríeu de viure a Espanya’ però la denúncia que va interposar a Castelló, on resideix, no va tindre recorregut.

Van explicar que el jutjat de Castelló deia que la denúncia correspon a Llíria, on pertany l’IES, i aquest jutjat argumentava que la denúncia es va interposar a Castelló i ha de resoldre’s allí.

Ara, el jutjat de Llíria investiga la denúncia per descomptat delicte d’odi pels missatges en xarxes socials del líder d’Espanya 2000 contra el professor agredit en el seu moment.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà