L’alcalde de Riba-roja assistix a la constitució del Consell de Govern de la Xarxa per a l’Agenda 2030

raga

L’Ajuntament mostrarà als socis de la Xarxa la carta de servicis municipal alineada als ODS

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha assistit este matí a Madrid a la reunió constitutiva del nou Consell de Govern de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 per al desenrotllament sostenible, presidida per l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez.

Després de la designació en IV Assemblea realitzada el mes de juliol passat a Màlaga, Riba-roja se suma de manera operativa a l’òrgan que liderarà, durant els pròxims quatre anys, les accions de divulgació i comunicació de l’Agenda 2030 dirigides a la ciutadania i l’impuls del diàleg i el compromís entre les entitats locals per a la consecució dels ODS a través de les polítiques locals, així com l’enfortiment del paper estratègic que juguen els ajuntaments en el desenrotllament de l’Agenda 2030 a Espanya.

En esta línia, Raga va destacar “l’important repte que tenim per davant per a dur a terme accions tangibles en el marc de les polítiques públiques encaminades a la conscienciació i implicació de la ciutadania i a facilitar la seua comprensió sobre el compliment dels ODS, objectius primordials per a aconseguir una societat més justa i sostenible”. L’alcalde va recordar accions que tenen com a marc els ODS, com la recentment aprovada Agenda Urbana, la implementació del Pla Estratègic, la contractació pública innovadora, Ribalicita o la Carta de Servicis municipal, entre altres.

Després de la presentació dels nous membres es va informar del pla d’actuació de la Xarxa per a 2024-2025, la convocatòria d’ajudes a l’entitats locals en matèria d’agenda 2030 i es van establir els grups de treball.

Enguany, la xarxa apostarà per les accions formatives conceptuals i d’implementació de l’Agenda 2030, amb una jornada que es desenrotllarà al novembre en Alcobendas i la generació d’un banc de recursos formatius que tinguen un impacte directe cap a la ciutadania. Així mateix s’aposta per la creació d’una plataforma d’indicadors locals per al seguiment i monitoratge del nivell de compliment de l’Agenda 2030 en l’àmbit local, la realització de tallers, jornades i trobades que fomenten l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques.

Concretament, en l’àmbit comunicatiu, Riba-roja participarà pròximament al costat de la Xarxa en l’edició d’un vídeo informatiu de la carta de servicis municipal alineada als ODS, que servirà com a exemple de bones pràctiques a la resta de socis.

Durant la sessió s’ha proposat la ciutat de Vitòria per a acollir la V Assemblea de la Xarxa, que se celebrarà al novembre de 2025.

Esta xarxa està integrada per 689 entitats locals i ha experimentat un increment del 8% en els últims mesos. Representa a més de 32 milions de persones i és la de major nombre d’entitats locals de la FEMP, amb aportació de 24 socis observadors i 14 socis col·laboradors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà