BANNER LLIRIA

La Diputació restaura el cambril de la Verge a l’església del Remei de Llíria

reme mazzolari

Ha concedit una subvenció de 50.000 euros a l’Arquebisbat

La Diputació de València ha concedit una subvenció directa de 50.000 euros a l’Arquebisbat per a restaurar la coberta i l’interior del cambril de la Verge a l’Església de La nostra Senyora del Remei de Llíria.

A més, l’àrea de Cooperació Municipal que dirigix la vicepresidenta Natàlia Enguix ha aprovat 28.000 euros per a la consolidació estructural de la zona d’atenció al visitant i dependències annexes del Monestir de Sant Miquel del municipi edetà.

Les ajudes, que s’emmarquen en el programa de recuperació de patrimoni eclesiàstic de la Diputació, amb una inversió que supera el mig milió d’euros en el present exercici, “es gestionen directament a través de l’Arquebisbat de València, ja que els edificis són de titularitat eclesiàstica i les reparacions no les pot realitzar qualsevole ntitat ni aplicar-se per concurrència competitiva”, explica la vicepresidenta.

Enguix assenyala que l’objectiu de les inversion sés “protegir monuments de gran valor històric i cultural, des del punt de vista arquitectònic però també com a espais d’encontre social en els nostres municipis i comarques”.

L’Església i el Convent del Remei de Llíria van ser construïts en el segle XVIII, amb elements artístics de gran valor com a pintures al fresc, la cúpula decorada en pa d’or i les escultures dels àngels que es preveuen restaurar amb la inversió provincial.

El conjunt, que fusiona elements barrocs i neoclàssics, “alberga una residència d’ancians regida per les Germanetes dels Desemparats i és, a més d’unlloc de culte, un centre de cohesió social de vital importància per a la vida religiosa i comunitària de Llíria”, apunta Reme Mazzolari, vicepresidenta segona de la Diputació i regidora en l’Ajuntament de Llíria.

Les escultures de la cúpula

Els treballs subvencionats en La nostra Senyora del Remei inclouen la solució a problemes constructius tant en l’exterior com a l’interior del cambril. Entre les patologies estructurals s’arreglaran els desperfectes en la cúpula, les fissures en les teules vidriades i les humitats, amb mesures d’impermeabilització per a evitar filtracions d’aigua i frenar la deterioració.

A l’interior destaca la neteja i protecció de les escultures que coronen la cúpula, algunes de les quals presenten danys greus. El projecte “respecta els valors arquitectònics i decoratiu soriginals i tracta de mantindre este bé de rellevància local com a part del llegat cultural de Llíria”, assegura Enguix.

A esta intervenció cal afegir la que es durà a terme en el Monestir de Sant Miquel de Llíria, monument protegit inclòs a l’entorn del Tossal de Sant Miquel, jaciment ibèric declarat BIC, per a consolidar l’estructura i millorar la seguretat en la zona d’atenció al visitant.

Els treballs previstos consistiran en l’execució d’una llosa de formigó armat per a reforçar el forjat de la planta primera; i en la retirada de les teules de la coberta per a substituir les bigues de fusta deteriorades i tornar-les a col·locar de manera segura.

Les actuacions que l’Arquebisbat durà a terme a Llíria, municipi del Camp de Túria amb una població pròxima als 25.000 habitants, formen part del programa de recuperació del patrimoni eclesiàstic de la Diputació, que enguany finançarà treballs en els temples de Silla, Benavites, Alpuente (El Collado), Massalavés, La Punta i Oliva.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà