BANNER LLIRIA

El Museu de Prehistòria viatja per la seua historia amb l’exposició ‘En cartell’

El Museu de Prehistòria ha obertal públic l’exposició temporal ‘En cartell’, una mostra de les imatges anunciadores més representatives de les activitats de divulgació científica desenvolupades pel museu durant estes últimes quatre dècades.

Esta activitat es presenta mitjançant les imatges de 137 cartells sobre exposicions, jornades científiques, conferències, jornades de portes obertes, bibliotertúlies, presentacions de llibres, biblioteca infantil i activitats didàctiques, amb un complet record de les activitats i les persones que les feren possible i, un agraïment als dissenyadors.

La selecció dels cartells i la coordinació de la mostra han estat realitzades per Helena Bonet i Santiago Grau, la posada en escena del material en sala per Francisco Chiner i la imatge de l’exposició i dels elements gràficsés obra del dissenyador Marc Granell.

L’exposició es podrà visitar entre el 21 d’abril i el 26 de setembre a la sala d’exposicions temporals del Museu de Prehistòria de València.

Llarga trajectòria

La cartelleria d’aquests quasi quaranta anys, creació d’un ampli conjunt de dibuixants, dissenyadors i fotògrafs, reflecteix les diferents activitats del Museu de Prehistòria i ens convida a gaudir d’aquelles imatges. Als il•lustradors que formen part de l’equip del Museu, Francisco Chiner i Ángel Sánchez, s’han sumat altres artistes com ara Pascual Lucas, Vanesa Mora, Paco Roca, Marc Granell, Pau Soriano, Germán Segura, Igor Morell o Espacio Paco Bascuñán.

Les exposicions

La cartelleria del Museu de Prehistòria va nàixer, en una primera època, al caliu de l’activitat expositiva sorgida en la dècada dels vuitanta amb les seues primeres produccions: ‘La cultura ibèrica’ (1983) i ‘Les societats caçadores de la prehistòria valenciana’ (1984).

Entre les quaranta-dues exposicions de producció pròpia realitzades, destaca ‘Un segle d’arqueologia valenciana’, ‘Els diners van i venen’, ‘Eltall de la cultura’, ‘Arqueologia en blanc i negre’, ‘Monstribals’, ‘Prehistòria i cinema’, ‘La villa de Cornelius’, ‘Viurevora el Túria, fa 4000 anys’, ‘Prehistòria i còmic’ i ‘En temps dels visigots’. Esment especial mereix el cicle ‘Tresors del Museu’, organitzat per realçar expositivament una selecció dels fons arqueològics del Museu i que va arrancar el 2012 amb ‘La mirada de l’ídol’.

La implicació del Museuamb el seu territori s’ha desenvolupat museogràficament a través del programa d’exposicions itinerants, que es va iniciar en la dècada dels noranta amb ‘L’arqueologia, el rescat del passat’ i entre la qual destaca ‘Les dones en la prehistòria’ (2006), fins ara en itinerància.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà