Olocau: Consulta la programació de la Iberfesta

Els pròxims dies 14, 15 i 16 de juny, Olocau viatjarà una vegada més a l’època ibera per a gaudird’una nova edició de la Iberfesta. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament i el Museu de Prehistòria de València (MUPREVA), torna amb un programa d’actes en el qual la diversió i la recreació històrica s’uniran per a oferir un cap de setmana únic (clic en l’enllaç per a descarregar-lo: https://shorturl.at/GFwCr).

Així, arrancarà el divendres a la vesprada amb l’obertura de la fira artesanal i amb les grans novetats d’enguany: una desfilada en el qual veïns podran lluir els seus vestits ibers, un taller de balls tradicionals i un concert de música folk a càrrec del grup Majao.

La jornada del dissabte començarà a les 11 hores, a la Casa de la Senyoria, amb l’acte d’inauguració i, a continuació, es durà a terme la primera de les teatralitzacions: la Boda Ibera.

A les 21 hores, serem testimonis de la segona: el Ritual funerari iber.

El diumenge, conclouran les representacions amb la Gran desfilada i el ‘Silicernium’. L’iniciserà a les 11:30 hores a la Casa de la Senyoria.

A l’igual que en anteriors edicions, els assistents podran participar al llarg del cap de setmana en multitud de propostes relacionades amb el món iber, com la ‘Fireta dels Ibers’, els tallers didàctics, la Biblioteca Infantil del MUPREVA, la Col·lecció Museogràfica de la Casa de la Senyoria (oberta al públic), les visites guiades al jaciment del Puntal dels Llops (dissabte a les 18:00 hores i diumenge a les 9:30; és necessari apuntar-s’hi) o ‘Les cinc proves de Nauiba’, el lúdic circuit d’activitats per a tota la família.

Segons l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, esta edició “és la més ambiciosa de totes les que hem realitzat, amb una jornada de divendres plena de novetats i un conjunt d’actes que ens emocionaran i ens divertiran”. “Hem preparat este cap de setmana amb molta il·lusió, per la qual cosa animem a veïns i visitants d’altres municipis a acompanyar-nos i gaudir d’una celebració sense igual en l’àmbit de la cultura ibera”, ha afegit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà