L’Eliana: Setmana de l’Orgull del 25 al 29 de juny

cartel orgullo

L’Ajuntament de l’Eliana s’uneix de nou a les celebracions entorn del Dia Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Transgènere i Intersexuals que es commemora el 28 de juny. Per a això comptarà, com és habitual, amb la col·laboració de l’associació local Marietes i amb un lema de campanya molt clar: ‘Els drets LGTBI+ són intocables. Igualtat sense excepció’.

L’acte d’inauguració d’aquest 2024 tindrà lloc dimarts 25, a les 19 hores a la plaça del País Valencià amb la lectura del manifest institucional, la hissada de la bandera de l’arc de Sant Martí el lliurament de premis de Marietes. Tot amenitzat amb la música de Dissonants i El Globo Banda.

El contacontes dels dijous, que en aquesta ocasió comptarà amb una temàtica entorn de la diversitat familiar, es traslladarà al dimecres 26 en la seua ubicació habitual: el parc la Pinada. A les 19 hores, la Sala Almudena Grandes del Centre Sociocultural acollirà la taula redona sobre realitats i lleis trans. L’acte previst en la programació per al dijous 27, la presentació del còmic ‘El violeta’, de Juan Sepúlveda a la Biblioteca es traslladarà al dijous 4 de juliol.

Per part seua, divendres 28 de juny una comitiva local participarà a la vesprada en la manifestació de València i ja el dissabte la plaça del País Valencià serà l’escenari de la jornada ‘Diversitat a la plaça’, entre les 18:30 i les 23:30 hores, que inclourà, entre altres, recitals de la Jam Poètica, sopar de germanor, espectacles de circ i comèdia musical i la projecció del curts per la diversitat de l’Eliana Cinema.

L’àrea d’Igualtat col·labora durant tot l’any amb el servei ORIENTA de la Generalitat Valenciana, per a la millora de l’atenció a persones LGTBI a l’Eliana. A més, la Biblioteca Municipal ha realitzat, un any més, una selecció de literatura d’aquesta temàtica.

L’edil de l’àrea, Marta Andrés, ha recordat que els drets del col·lectiu LGTBI+ són drets humans i que ara, més que mai, ‘hem de defensar-los per a no donar ni un pas arrere, malgrat aquells que volen que retrocedim’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà