L’Eliana: Dia Mundial de l’Alzheimer del 16 al 26 de setembre

cartel eliana

L’Ajuntament de l’Eliana commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer el 21 de setembre, com a mostra de solidaritat amb les famílies afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta a tot el món milions de persones.

Aquest matí ha tingut lloc el primer acte en el Saló de Plens en el qual han intervingut l’alcalde, Salva Torrent; la regidora de Persones Majors, Eva Santafé; i la regidora de Polítiques Socials, Isabel Montaner; per a dirigir-se a les persones allí presents, en la seua major part personal de les residències i centre de dia de la localitat i persones majors, col·lectiu al qual afecta majoritàriament la malaltia. Després dels parlaments, s’ha instal·lat una pancarta que lluirà aquests dies al balcó de l’Ajuntament.

dia alzheimer l'Eliana

L’acte central d’aquesta commemoració serà el divendres 20 amb la trobada amb persones usuàries de les residències i centre de dia de la localitat i col·lectius de majors i dinamitzat per l’alumnat del Cicle de Dependència de l’IES l’Eliana. Serà de 10.30 a 13.30 a la plaça del País Valencià.

La programació inclou la projecció de la pel·lícula “El diari de Noa”, drama romàntic en el qual la demència té un paper protagonista. Serà el dimarts 24 a les 18.30 hores a la Sala Pep Torrent del Centre Sociocultural.

També es durà a terme la xarra “Memòries compartides: reflexions al Dia Mundial de l’Alzheimer”, el dijous 26 a la sala Almudena Grandes del Centre Sociocultural.

Els dijous 24 d’octubre, 28 de novembre i 19 de desembre, tindrà lloc un espai d’acompanyament dirigit a famílies i persones cuidadores, a les 18.30 hores en la Llar del Jubilat.

Durant tot el curs s’ofereix el Taller d’Estimulació Cognitiva, dirigit a persones amb diagnòstic o sospita de malaltia neurodegenerativa, els dilluns de 12 a 13.30 hores al Centre Sociocultural.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà