Llíria: Any Estellés del 3 al 13 d’octubre

cartel lliria

Com a colofó a les festes patronals de Sant Miquel, l’Ajuntament de Llíria celebrarà els principals actes de l’Any Estellés, que està commemorant este 2024 amb motiu del cent aniversari del naixement de l’il·lustre poeta valencià. El programa d’activitats es desenvoluparà del 3 al 13 d’octubre.

La presentació del llibre ‘Polsim que es vessa sobre els garrofers. Recull de poemes i altres textos de Vicent Andrés Estellés sobre Llíria i el santuari de Sant Miquel’, a càrrec de Francesc Rozalén, obrirà la programació el dijous 3 d’octubre a les 19 hores a Ca la Vila.

L’acte comptarà amb un recital de poemes d’Estellés dedicats a Llíria i la festa de Sant Miquel, que oferiran les actrius Clara Rozalén i Neus Berenguer i els actors Rafael González i Bruno Tortosa.

El programa d’activitats continuarà el dia 4, a les 20.30 hores, amb la inauguració del carrer Vicent Andrés Estellés al costat del nou IES Camp de Túria.

La jornada també oferirà, al parc Silvestre d’Edeta, el Sopar Estellés, i a continuacióa les 22.30 hores, el concert de la cantautora local Maria Faubel i el grup Bèrnia.

Les inscripcions per al sopar es poden realitzar a través de la web i App de l’Ajuntament de Llíria.

El dissabte 5, al teatre de la Banda Primitiva a les 20.00 hores, s’oferirà “Arbres de Pols”. Els versos de Vicent Andrés Estellés, el teatre i la música en directe, convergixen en este espectacle ideat per Pau Alabajos, i que està inspirat en un text homònim que el poeta de Burjassot va publicar en 1971 en el ‘Llibre de Meravelles’.

El dimarts 8 d’octubre es realitzarà l’actuació del Grup de Danses i Rondalla ‘El Tossal’ de Llíria i la Colla de Dolçainers Camp de Túria. Serà a les 19 hores al teatre de la Llar deles Persones Majors.

La programació es tancarà amb el concert familiar ‘Estellés i més’ a càrrec de Dani Miquel el 13 d’octubre a les 19 hores en el teatre de la Unió Musical.

La regidora de Cultura, Maria José Llopis, ha recordat que “des de la nostra ciutat ens hem sumat, enguany, a este merescut homenatge a la figura i obra de Vicent Andrés Estellés, un dels més grans poetes que ha donat la Comunitat Valenciana”.

A més, “Estellés guardava una relació especial amb Llíria ja que va publicar diversos textos relacionats amb la festa i el monestir de Sant Miquel, al qual tenia costum de visitar per estes dates, i que hem recopilat en una publicació gràcies a la col·laboració de la seua família i al treball de l’historiador local Francesc Rozalén”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà