Serra: Jornades de la carabassa del 19 al 27 d’octubre

Serra acollirà les terceres jornades gastronòmiques de la  carabassa, tradició i innovació del 19 al 27 d’octubre. La cita gastronòmica del poble enclavat al cor de la Serra Calderona inclourà a 10 empreses locals: 8 bars i restaurants i 2 comerços locals. Les jornades també inclouran el 4t Concurs Nacional d’Olla amb carabassa Vicente Granero Vila de Serra i la versió popular del concurs. A més a més, hi haurà una vesprada de degustacions amb concurs de decoració de carabasses.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “Les jornades  gastronòmiques de la carabassa es consoliden al nostre poble. Fomentem el consum als nostres establiments que oferixen qualitat i proximitat. I servixen per a donar a conéixer i recuperar l’olla amb carabassa, plat tradicional de la gastronomia de Serra.”

Durant dos caps de setmana els comerços i restaurants oferiran a les seues cartes o en la seua oferta, productes on la carabassa serà la protagonista. Una fruita de tardor molt arrelada a la cultura popular. Els comerços que participen són: Forn San Joaquín i Carns Aliaga. A elles se sumen 8 bars o restaurants que oferiran diferents plats o menús amb carabassa: Restaurant Casa Granero, els bars restaurants la Garrofera, Descanso, Collao, Bar Cirilo, Bar Cafeteria Carpe Diem, la pizzeria Les Moreres i la Cerveceria Porta Coeli.

El 21 d’octubrese celebrarà la IV edició del Concurs Nacional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero Vila de Serra en el qual participaran 12 restaurants i el dia 26 se celebrarà la versió local del certamen amb el II concurs popular. Eixa mateixa vesprada hi haurà  degustacions en la qual participaran els restaurants i comerços adherits a les jornades i un concurs de decoració de carabasses per al públic familiar.

Les jornades gastronòmiques “oferixen experiències singulars i autèntiques” comenta l’alcaldessa i responsable de Turisme. Les terceres jornades se celebren per enfortir les empreses turístiques i comerços d’un municipi que esta setmana a resultat elegit com a poble més bonic de la Comunitat Valenciana per l’aplicació España Turismo. Al costat d’altres tres pobles que han quedat finalistes d’entre 30 localitats, passarà a la fase nacional del concurs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà