BANNER LLIRIA

Bétera: Projecció de les obres guanyadores dels Premis Berlanga

cartel betera

El Saló de Plens del Castell de Bétera serà aquest divendres 13 i dissabte 14 de desembre l’escenari d’un Cicle de Projeccions dels VI Premis de l’Audiovisual Valencià.

Les obres guanyadores dels Premis Berlanga que organitza l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual seran projectats durant aquest cap de setmana i a més els assistents podran gaudir de la presència dels autors i participar en tertúlies amb ells.

Entre els autors que participaran aquest cap de setmana es troba la veïna de Bétera, Nathalie Martínez, autora del curtmetratge “Una Terápia de Mierda”, millor curt documental.
 
El divendres 13 a partir de les 18:30 hores arranca aquest Cicle de Projeccions que comptarà en la primera sessió amb la projecció del Premi al Millor Llargmetratge de Ficció “Kepler Sexto B”. A continuació els presents podran gaudir d’una tertúlia amb l’autor.

El dissabte arrancarà a les 12 hores amb una sessió matutina en la qual es visionaran tres curtmetratges: “Habitat”, millor curt de ficció, “Una Terapia de Mierda”, millor curt documental i “Becarias”, millor curt d’animació. Una sessió on també es podrà xarrar amb els autors en finalitzar les tres projeccions.

Mentre que en la sessió vespertina, que donarà inici a les 18 hores, els assistents podran veure “Bull run” que ostenta el premi al millor llargmetratge documental. Aquest cicle finalitzarà també amb un fòrum amb l’autor.


Sinopsi dels llargmetratges i curtmetratges guanyadors
• Kepler Sexto B: Zai és una xiqueta solitària que viu amb el seu padrastre en un barri humil, i el seu peculiar veí Jonás, un vell solitari, que passa els seus dies refugiat en el seu món imaginari creient que el seu pis és una nau espacial, la Orión, en un planeta estrany i llunyà, Kepler, i ell un astronauta de la NASA. La casual trobada entre tots dos esdevindrà en una peculiar i especial relació en la qual tots dos es descobriran, s’ajudaran i se salvaran l’u a l’altre embarcant-se en una surrealista i emotiva missió de rescat mutu que els posarà a resguard de les inclemències de la vida.

• Bull Run: Ana és una cineasta que es dedica al comerç de criptomonedes durant la pandèmia. El seu marit i el seu pare volen que vaja a teràpia, i Ana decideix, com a exercici de reparació (desesperada), fer un documental sobre la febre bitcoin amb un productor, un equip tècnic de nous especuladors i un pare economista que vol evitar coste el que coste que la seua filla s’arruïne en un mercat que no entén. Per a ell, les criptomonedes són la tulipa o la bambolla de segells del segle XXI: una estafa per a tota la vida. La història d’Ana servirà com a cavall de Troia per a endinsar-se en l’ecosistema cripto a través de testimoniatges d’experts.
 

  • Becarias: acabades d’estrenar en el ‘co-living’ del segle XXI, tres joves amigues s’enfronten al repte de pagar el lloguer cada mes.

    • Habitat: Cada dia, Marisa observa eixa casa dones del carrer: l’edifici, el balcó, la vida que transita darrere del finestral. Un dia Marisa decideix fer el que no la van deixar: acomiadar-se.

    • Una Terapia de Mierda: En 2012, dos estudiants de biologia van crear el fecomagnetismo, una paròdia de les pseudoteràpies que assegurava curar tot tipus de malalties mesclant caca amb imants. Només volien fer una crítica original i divertida però se’ls va anar de les mans. Quant temps tardarien la gent a adonar-se que tot era fals?
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà