Benaguasil presenta el nou servei de recollida de residus i neteja viària

basura benaguasil

Fovasa serà l’empresa encarregada de desenvolupar els treballs

L’Ajuntament de Benaguasil ha presentat el nou servei de recollida de residus sòlids urbans (RSU) i neteja viària, després de l’entrada en vigor de l’adjudicació del contracte a l’empresa Fovasa Medi ambient.

La concessió, que abasta els pròxims cinc anys amb un import anual de 780.000 euros, inclou millores significatives tant en la infraestructura com en els serveis oferits, amb l’objectiu d’optimitzar la gestió de residus en el municipi.

L’empresa ha assumit la responsabilitat de la recollida i transport dels residus municipals generats a Benaguasil, així com la neteja de les vies i espais públics.

Entre les millores implementades, destaca l’increment de la freqüència de recollida de restes de poda i jardineria, i de residus de la fracció reste en totes les zones del terme municipal.

La neteja viària es prestarà de dilluns a dissabte en horari de 6.30 hores a 20 hores a través d’escombratge mecànic i manual, amb l’objectiu de cobrir totes les àrees.

Així mateix, s’implementaran tres jornades setmanals d’aigualeig i reg, a més de la neteja de mobiliari urbà.

S’ha assignat una cisterna d’aigualeig que acudirà al municipi durant els tres dies d’aigualeig setmanal, assegurant la correcta neteja de les vies públiques.

Un dels avanços més destacats és la introducció de noves tecnologies que permeten una gestió més eficient i sostenible. Entre aquestes millores s’han implementat sistemes de control i monitoratge en temps real dels vehicles i rutes de recollida, la qual cosa assegura una optimització en els temps de treball i un millor servei per a la ciutadania.

Per a complir amb els nous estàndards d’eficiència s’ha renovat la flota de vehicles i maquinària. Entre els nous equips s’inclouen dos camions de càrrega posterior, un de 22m³ i un altre de 7m³, una escombradora de 4m³, una escombradora elèctrica de 2m³, un camió de caixa oberta i una furgoneta elèctrica.

Així mateix, s’ha procedit a la renovació de tots els contenidors de la fracció reste, que ara estan adaptats al sistema de recollida de càrrega posterior i equipats amb *sobretapa, facilitant així el depòsit de residus per part dels veïns. A més s’ha inclòs un servei de neteja d’embornals, per a garantir un manteniment òptim dels carrers.

Per a garantir el correcte funcionament del servei es compta amb un equip de 15 professionals, format per un encarregat, cinc conductors i nou peons. Aquest equip s’encarregarà de realitzar les labors de recollida i neteja en tot el terme municipal, amb un horari de dilluns a dissabte de 6.30 a 20.00 hores, assegurant una cobertura adequada en totes les zones.

La regidora de l’àrea, Patricia Merenciano, ha conegut de primera mà els vehicles, la maquinària i els contenidors que formaran part d’aquest nou servei concorde al creixement de Benaguasil, i que suposarà una substancial millora en la recollida de residus, el manteniment i la neteja del nostre municipi.

En aquest sentit, ha assenyalat que “totes aquestes modificacions tenen com a objectiu millorar el servei i satisfer les demandes ciutadanes en una qüestió tan important com és la neteja i recollida de residus, un servei que no suposarà cap increment en la taxa de recollida de residus urbans que repercuteix en la ciutadania de Benaguasil”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà