Estudiants de Benaguasil visiten les institucions europees a Brussel·les

UE Benaguasil

Es tracta de la culminació del projecte Yepic

Un total de 10 joves d’entre 14 i 16 anys de l’equip de mediació de l’IES Benaguasil Sostenible han viatjat a Brussel·les per a conéixer les institucions europees i les oportunitats de formació i ocupació en la capital belga.

Els estudiants, triats d’entre els 50 participants del projecte Yepic (Youth Engagement in European Affairs), han anat acompanyats per la regidor implicada en les jornades formatives del projecte, Ana Aleixandre, i per la professora de mediació Carmen Desco.

La delegació ha visitat diferents institucions com el Parlamantarium i la Casa de la Història Europea, una institució cultural i museu amb una exposició permanent, per a conéixer millor la història i la integració europees.

Els joves han realitzat un tour guiat pel Parlament Europeu on un funcionari espanyol els ha explicat els aspectes més rellevants sobre el funcionament d’aquesta institució i la labor dels funcionaris que treballen en ella; i han assistit a la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea on s’han reunit amb la consellera d’Educació, Maria Ángeles Muñoz, amb qui han tingut oportunitat de conéixer la labor que desenvolupa i xarrar sobre formació.

L’estada dels joves a Brussel·les també ha inclòs una xarrada en les oficines de FINNOVA en la qual els han explicat els programes de mobilitat existents, a més de les oportunitats de formació i ocupabilitat que ofereix la Unió Europea per a la joventut.

Aquesta visita està enquadrada dins del projecte europeu Yepic, una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Benaguasil i finançada pel INJUVE a través del programa ERASMUS+, dins de l’acció “Activitats de Participació Juvenil”, que té com a objectiu acostar i formar als joves en assumptes europeus.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà