Al Ple que es va celebrar el passat 3 d’abril, des de la formació política Coalició Compromís es va proposar “la posada en marxa d’un d’un Pla de Dinamització Turística que servisca per donar a conèixer la varietat i riquesa del nostre patrimoni arqueològic i per crear ocupació”.
José García
Seguint l’exemple de les obres que han permès restaurar la Torre Bufilla (procedents del ‘Plan E’ del govern d’Espanya, dirigit en eixe momento per Rodríguez Zapatero), des de la Coalició Compromís s’apunta a la pertinència d’emprar fons d’altres administracions públiques “per dinamitzar el turisme de Bétera amb un cost reduït”.
“Bétera disposa d’un gran interés turístic, amb espais come la Torre Bufilla, l’entorn de la pròpia torre, les Termes Romanes i el Tos Pelat. Amb la redacción d’un Pla de Dinamització Turística podem reduir l’atur juvenil del poble. De la mateixa manera, proposem que el desenvolupament del Pla siga de gestió directa, sent l’Ajuntament i no una empresa privada qui s’encarregue de gestionar este àmbit, perquè pensem que hi hauran beneficis econòmics directes”, s’explica des d’esta formació política opositora.
Des de la Coalició Compromís es recorda que la regidora de Turisme a l’Ajuntament de Bétera, Victòria Cremades, ja es va posicionar en el passat “a favor d’una gestió indirecta en un futur un museu etnològic del poble”. “Nosaltres, des de la Coalició Compromís, en negarem sempre perquè considerem que este model de gestió és més car i pitjor: el control directe, per part de l’Ajuntament, és una garantia d’estalvi, de més i millor ocupació i de major control i qualitat del servei”.