BANNER LLIRIA

Bétera llança la iniciativa BETTER-EU

Aquesta iniciativa sorgeix de les conclusions extretes del projecte OPORTUNITATS-UE

L’Ajuntament de Bétera, a través de les regidories de Fons Europeus i Joventut, ha posat en marxa el projecte Erasmus+ BETTER-EU, que té com a objectiu fomentar la participació de la joventut beterense en la vida política europea i fer-los coneixedors del funcionament de les institucions europees i la seua relació amb l’àmbit rural. BETTER-EU naix arran del projecte previ OPORTUNITATS-UE, emmarcat en l’estratègia de l’àrea de Fons Europeus del Consistori i la sostenibilitat i continuació de projectes realitzats amb anterioritat.

“Volem que Bétera siga un exemple de com les polítiques europees tenen un efecte directe en la nostra joventut millorant les seues expectatives i involucrant-los en la vida política a nivell europeu”, ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ja que aquest tipus de programes han després el desconeixement per part dels joves sobre la UE el que dificulta que es puguen trobar solucions a problemes relatius a la joventut i al seu futur.

En aqueix sentit, l’Ajuntament de Bétera, a través del BETTER-EU, vol formar a joves en assumptes europeus i fer-los partícips de projectes que ajuden a formar a altres joves del municipi aconseguint l’objectiu d’encoratjar als joves participants a proposar iniciatives quant al seu municipi, tal com detalla la iniciativa.

A més aquest programa pretén fomentar l’ús de les noves tecnologies i plataformes digitals perquè la transmissió d’informació siga més fàcilment manejable per les noves generacions.

Segons la regidora de Fons Europeus, Diana Zaragozá, “és fonamental preparar als nostres joves perquè isquen més enllà de les nostres fronteres i participen de totes les iniciatives de les quals disposa la Unió Europea”.

Al seu torn, per a complir amb els objectius del projecte es col·laborarà amb entitats amb coneixements previs en assumptes europeus i joventut. En aquest cas, serà la Fundació belga-hispana Finnovaregio qui entrarà en el projecte com a sòcia per a aportar la seua experiència en la formació i participació juvenil.

Repartiment de Díptics

Hui mateix, el regidor de Joventut, Adrián Cámara, al costat de la regidora de Fons Europeus, han començat una ronda de contactes amb els centres educatius de Bétera per a presentar aquest projecte i animar a tots els joves d’entre 14 i 18 anys a participar.

“Des de l’Ajuntament volem reforçar la participació dels joves en l’àmbit europeu perquè són molts els programes i convocatòries existents a les quals poden accedir”, ha destacat Adrián Cámara.

BETTER-UE

Aquest projecte, finançat pel programa ERASMUS+ en el marc de les activitats de participació juvenil, tindrà una duració estimada de 9 mesos, de setembre de 2023 a juny de 2024 i té un pressupost de 20.245€.

BETTER-EU comptarà amb la participació de 35 joves del municipi de Bétera d’entre 14 i 18 anys (tots dos inclusivament). El programa BETTER-EU se centra en tres activitats principals.

La primera activitat, “Què és la UE?”, serà una jornada que se celebrarà a l’octubre a Bétera i comptarà amb conferències en les quals s’instruirà als joves veïns i veïnes sobre el funcionament de la política europea, els mecanismes de participació europea (com les eleccions europees), els processos legislatius, la història de la UE, els valors europeus i els objectius de la UE, entre altres.

La segona activitat “Acostar la UE a Bétera”, comptarà amb l’assistència dels joves que van participar en l’anterior projecte europeu OPORTUNITATS-UE. L’activitat es planteja com una dinàmica de debat entre joves i prenedors de decisions sobre diferents mesures que es poden implementar en el municipi per a acostar la Unió Europea a tots els col·lectius.

I la tercera i última activitat, serà una visita a Brussel·les de 15 dels participants, una visita que prepara als joves de cara a les eleccions europees. Durant el viatge es visitaran les principals institucions europees amb seu a Brussel·les, afavorint la integració europea en la joventut del municipi i les competències professionals i personals dels joves participants en connexió amb els valors europeus.

Segons Elia Verdevío, “és fonamental que els nostres joves siguen coneixedors de la realitat europea per a així participar d’ella i de tot el que els ofereix, aportant-los així grans coneixements i experiències amb altres joves europeus”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà