El projecte europeu BETTER-UE finalitza amb el viatge de 15 joves beterenses a les Institucions Europees

Durant tres dies una delegació de Bétera ha visitat Brussel·les

Bétera més prop d’Europa. Del 22 al 24 de febrer una delegació beterense, encapçalada per la regidoria de Fons Europeus i Joventut i per 15 estudiants dels centres educatius Nostra Senyora del Carmen, Marqués de Dosaigües i l’IES Les Alfàbegues, han visitat Brussel·les gaudint d’un viatge fruit del projecte BETTER-UE.

Amb aquest projecte europeu l’Ajuntament de Bétera fomenta la participació de la joventut beterense en la vida política europea per a fer-los coneixedors del funcionament de les institucions europees. “És fonamental que els nostres joves s’involucren i formen part d’Europa”, ha destacat la regidora de Fons Europeus i Joventut, Diana Zaragozá, qui ha acompanyat al grup durant aquest viatge.

Així mateix, l’Alcaldessa, Elia Verdevío, ha valorat molt positivament aquesta experiència i en paraules seues ha qualificat com “una gran oportunitat per a aquests 15 joves. És la segona vegada que realitzem un projecte d’aquest tipus i donats els bons resultats que ofereix entre la nostra joventut no serà l’últim”. De fet, ja ha afirmat que s’està treballant per a posar en marxa una altra convocatòria. Perquè BETTER-UE ha arribat a aconseguir més de 80 participants, tots ells estudiants del municipi, que després de diferents jornades han anat guanyant-se una plaça per a aquest viatge.

Un programa d’activitats que els ha acostats a Europa

La delegació beterense ha visitat del 22 al 24 de febrer la capital d’Europa on els 15 joves guanyadors d’aquest projecte han pogut visitar el Parlamentarium, que els ha oferit un recorregut per la història i la integració europea, gaudint d’un panorama de 360° d’Europa i el seu Parlament. “En aquesta visita han afermat els seus coneixements previs de com funciona el Parlament, com s’elaboren les lleis i com ens afecta la política europea”, ha explicat Diana Zaragozá.

Al seu torn, han participat en un Joc de Rol on els joves estudiants dels centres educatius de Bétera, dividits en grups polítics ficticis, s’han convertit en eurodiputats per un dia per a debatre sobre temes i qüestions reals, descobrint el procés d’elaboració de la legislació de la Unió i com es forja el futur d’Europa. Per a finalitzar amb una visita guiada pel centre històric de Brussel·les que ha començat la Grand Place i que, com no podia ser d’una altra manera, els ha portat a conéixer el famós Manneken Pis.

Aquesta visita al Parlamentarium els ha servit com a prèvia al Parlament Europeu que han visitat al costat de l’Eurodiputada, Ana Collado i Giménez, qui els ha obert les portes de l’hemicicle que ha causat gran impressió entre els assistents. “Ha sigut un moment molt emocionant perquè en el Parlamentarium veien en imatges aquest espai i després l’han trepitjat per primera vegada”, ha descrit la regidora de Fons Europeus.

Donat el tràgic incendi de Campanar, la delegació beterense ha guardat un minut de silenci a les portes del Parlament Europeu que ha estat encapçalat per les Eurodiputades, Dolors Montserrat i Ana Collado i a les quals s’han sumat alguns treballadors espanyols en la institució.

El programa d’activitats ha continuat amb la visita a la Representació Permanent d’Espanya a Brussel·les (REPER) on dos consellers d’Educació els han mostrat el seu dia a dia i la seua labor a Brussel·les.

Mentre que la fi del viatge ha arribat amb una visita a la ciutat belga de Gant que posseeix una interessant xarxa de canals i un preciós centre històric medieval del qual tota la delegació ha gaudit enormement.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà