Bétera signa l’acta d’inici de les obres de l’Espai Jove i d’Igualtat

centro juventud Bétera

Més de 3.000 metres quadrats dedicats als joves i a les dones de Bétera, així serà l’espai que el Consistori beterense construirà durant un any al carrer La Creu per a donar cabuda a activitats, tallers, presentacions, jocs i una infinitat d’esdeveniments d’aquests dos col·lectius poblacionals de Bétera.

“Amb aquest edifici complim amb una demanda històrica per a Bétera, sobretot, per als nostres joves. Era primordial donar-los un espai on compartir, formar-se, viure experiències, enriquir-se i gaudir tots junts. Donada l’alta participació dels nostres joves la nostra Aula Jove es queda ja xicoteta per a atendre les seues necessitats”, ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui ha destacat també “la importància de la igualtat en aquest espai que pose en valor a la dona i el treball de les nostres associacions de dones”.

En conseqüència, els joves i les dones beterenses estan d’enhorabona després de signar hui l’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevío l’acta de replanteig amb l’empresa constructora que suposa l’inici de les obres de construcció.

Un acte al qual també han assistit les responsables de l’àrea de Joventut i Dona i Igualtat, Diana Zaragozá i Marisa Martínez, les que han destacat “la importància d’aquest centre per a la població de Bétera. Un espai comú i de convivència”.

En eixe sentit, Elia Verdevío ha destacat “que aquest espai és fonamental per al futur dels nostres joves i de les nostres dones. Un lloc molt demandat que l’any vinent serà una realitat”.

Espais multifuncionals

La nova construcció, que també alberga un espai dedicat a la igualtat, té una superfície total de 3.179 m², mentre que l’edifici té una superfície en planta de 774,43 m². En eixa línia, Diana Zaragozá ha insistit que “l’Espai Jove i d’Igualtat estiguen en el mateix edifici no és fruit de la casualitat, creiem fermament que treballar amb els nostres joves el principi d’equitat reforçarà la igualtat efectiva entre homes i dones que volem per a Bétera” i ha afegit “un lloc on potenciarem la participació dels nostres joves i de les associacions amb activitats lúdiques, culturals i formatives”.

L’edifici s’organitza en dos plantes, la planta baixa estarà dedicada a la joventut beterense i albergarà una Aula d’informàtica de 54 m² amb ordinadors, una cuina 105 m² en la qual s’organitzaran Tallers de Cuina i activitats culinàries que permeten als més joves gaudir de noves experiències gastronòmiques i formatives amb les quals passar una bona estona.

Aquest espai també disposarà d’una sala lúdica de 85 m², a mode de l’actual Aula Jove de l’edifici de Josefa Guardiola, que comptarà amb sofàs i multitud de jocs per a joves en un lloc molt més espaiós i obert que l’actual.
 

A més l‘Espai Jove també tindrà una sala multiusos de 106 m² amb parquet que permetrà realitzar activitats com a dansa o ball. A tot això cal sumar-li els banys, dos despatxos municipals per a l’equip tècnic de la regidoria de Joventut així com una sala de reunions, un vestíbul, una recepció, magatzems, un arxiu i una habitació de neteja.

“El nostre treball va encaminat al fet que aquest Espai Jove siga un lloc referent per a la joventut del nostre municipi. Un espai per a la trobada i la interrelació dels nostres joves on puguen interactuar, compartir experiències, desenvolupar-se entre iguals i gaudir d’espais creats únicament per a ells”, ha reafirmat la regidora de Joventut. Per això, el nou edifici està pensat per a cobrir les necessitats de formació i oci dels joves del municipi, entre 12 i 30 anys.
 

Apoderament de la dona

Al seu torn, aquests 3.179 m² seran compartits amb l’àrea de Dona i Igualtat que disposarà de l’Espai d’Igualtat situat en la primera planta de l’edifici i que comptarà amb lavabos, magatzems i un vestíbul de 57 m² que donarà pas a una sala d’esdeveniments de 314 m². Un espai, inicialment, diàfan i versàtil que estarà dedicat a la promoció, sensibilització i conscienciació ciutadana en la igualtat així com l’apoderament de la dona.

“És fonamental continuar duent a terme accions de conscienciació amb activitats de tota mena que contribuïsquen a un canvi de mentalitat i actitud en matèria d’igualtat de tracte i d’oportunitats i fer-ho en un edifici com aquest ens ajuda a visibilitzar els recursos municipals que posem a la disposició dels veïns i veïnes en matèria d’igualtat i dona”, ha assenyalat Marisa Martínez.

L’Espai d’Igualtat es configura com una instal·lació que s’equiparà segons convinga i que servirà per a albergar multitud d’activitats programades tant des de la regidoria com des de les pròpies associacions.

Tot això, per a posar en valor la posició de les dones en tots els àmbits potenciant així la cohesió social a Bétera, un lloc on, tal com ha indicat Marisa Martínez “treballarem units per una igualtat real en el nostre municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà