Rescaten a més de cent animals maltractats en un habitatge de Bétera

galls baralla

La Guàrdia Civil localitza 107 galls de baralla

La Guàrdia Civil ha localitzat en un habitatge de Bétera un centenar d’animals amb símptomes de maltractament -107 galls, un gos i un guacamai blau- i ha investigat a dues persones pels suposats delictes de maltractament animal i tinença d’espècimen protegit.

En total s’han localitzat 107 galls de baralla -dels quals 70 es trobaven en molt mal estat-, un gos i un guacamai blau, tots ells amb evidències de maltractament animal, dels quals s’ha hagut de fer càrrec el Seprona.

Molts d’ells presentaven múltiples ferides, produïdes per haver sigut emprats en combats organitzats de baralles de galls, i al costat d’ells es va localitzar una cinta caminadora per a ser entrenats.

Els agents també han trobat un gos i un guacamai blau, tots dos amb evidents símptomes de maltractament animal, per la qual cosa el gos va ser retirat immediatament i entregat a un centre caní concertat sota la supervisió de l’Ajuntament de Bétera.

Al guacamai blau requisat li havien sigut retallades les plomes de totes dues ales i mancava de documentació que acreditara la seua lícita tinença en tractar-se d’una espècie protegida, per la qual cosa ha sigut decomissat i entregat en el Centre de Recuperació d’Aus Exòtiques de l’Ajuntament de València.

A conseqüència d’aquesta actuació han sigut investigades dues persones, un home i una dona de 40 i 36 anys d’edat.

Personal veterinari de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat ha col·laborat en aquesta actuació i les diligències han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Paterna.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà