Bétera planta les seues Alfàbegues

A mitjan juliol, les Obreres realitzaran la ‘desullà’

Les Alfàbegues són una dels senyals d’identitat més representativa de Bétera i un dels símbols de les Festes d’Agost. Per això, el seu cultiu és tan important per al municipi.

Hui les Obreres i els Mayorales 2024 han celebrat l’acte simbòlic de la plantà de les Alfàbegues, un moment que marca l’inici de les festes.

“D’una manera simbòlica nostres quatre Obreres al costat dels *Mayorales han sembrat hui la Festa de 2024. Un moment únic que ja guarden per al record i que suposa el punt de partida del que esperem que siguen unes festes molt especials i carregades de tradició i convivència”, ha assenyalat Elia Verdevío.

Unes alfàbegues que creixeran fins al pròxim 15 d’Agost, dia en què Bétera celebra el seu tradicional Rodà, un dels actes més representatius i coneguts a la Comunitat Valenciana per passejar les Alfàbegues més grans del món.

planta alfabegues

El secret millor guardat perquè lluïsquen immenses, frondoses i d’una altura de rècord ho continua tenint Ramón Asensi, el mestre alfabeguer de Bétera que porta més de 25 anys al capdavant d’aquest Hort que, agost rere agost, cultiva entorn de 73 alfàbegues de diferents grandària per a la Rodà del dia 15 però també per a repartir per municipis i institucions de la Comunitat Valenciana.

Li hem vist, any rere any, regar amb tenacitat, abonar amb calma, preparar les canyes amb tempte, elaborar un entramat amb corda i a més parlar-los i cantar-los amb alegria, això de Ramón i el seu xicotet equip és indescriptible fins al punt de fa dos anys superar el rècord guiness fins a arribar als 3,24 metres d’altura. “Tot un art que els de beteranos admirem però que deixa sorpresos a tots aquells que trepitgen Bétera per a conéixer les nostres Festes d’Agost”, ressenya José Vicente Martí.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà