Les Obreres de Bétera realitzen la tradicional desullà de les Alfàbegues

obreras betera
Galeria 5 Fotos

A un mes del dia gran amb la Rodà

Alba Aznar i Zaragozá, primera Obrera Soltera, Pilar Ricart i Ferrando, primera Obrera Casada, Sonia Amposta i Pons, segona Obrera Soltera i Pepi Morcillo i González, segona Obrera Casada han realitzat en l’Hort de les Alfàbegues la tradicional desullà.

Un treball que consisteix a anar llevant les flors de les majestuoses plantes perquè no cresquen a l’ample i aconseguisquen una gran altura, una labor que es realitza amb molt tempte i cura.

Ramon Asensi, Mestre Alfabeguer, ha sigut l’encarregat de guiar a les Obreres en aquesta laboriosa faena que antigament feien elles mateixes i que cada any es recupera amb aquest acte simbòlic que denota la proximitat de les Festes d’Agost.

“Aquesta acció és fonamental per a donar la forma cònica a nostres Alfàbegues i que cresquen cap amunt i no a l’ample. Que lluïsquen esplendoroses el pròxim 15 d’agost, dia gran per a tots els beterans i beteranes, és l’objectiu. A més de mantindre una tradició molt arrelada de les nostres Festes”, ha destacat l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Segons el regidor de Festes, José Vicente Martí, l’Hort ja desprén el característic aroma de somni, als carrers ja es respira atmosfera festiva i les Obreres i Majorals ja estan ultimant tot per a donar el tret d’eixida a les nostres meravelloses sestes”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà