Bétera destina 50.000 euros a la seguretat durant les Festes de les Alfàbegues

seguridad Bétera

Els carrers estaran vigilats per 150 agents del 12 al 22 d’agost

L’Ajuntament de Bétera destinarà 50.000 euros a protegir el municipi durant les Festes dels Alfàbegues, ja que “és fonamental que, en aquests dies on augmenta exponencialment el nombre de persones a Bétera, estiguem preparats per a atendre qualsevol eventualitat i sobretot, la nostra ciutadania estiga protegida. El benestar dels nostres veïns i veïnes és una prioritat per a nosaltres”, ha afirmat a l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, en una reunió de coordinació en la qual també han participat el regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez, l’Inspector Cap de la Policia Local de Bétera, Juan Antonio Segura, la Sergent 1r de la Guàrdia Civil de la Caserna de Bétera i membres de Protecció Civil Bétera.

“Aquesta acció coordinada permetrà a la nostra població gaudir tranquil·la de les Festes d’Agost que celebrem del 12 al 22 d’agost”, ha destacat Manuel Pérez. I per a això, l’àrea de Seguretat Ciutadana ja porta mesos treballant colze a colze amb els diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per al disseny d’un Pla de Seguretat que garantisca el benestar dels veïns i veïnes.

En el transcurs de la reunió, s’han abordat els protocols i dispositius de seguretat que s’establiran durant aquestes Festes destacant un augment significatiu del nombre d’agents i patrulles “els carrers de Bétera estaran vigilades per un total de 150 agents del 12 al 22 d’agost posant l’accent durant els actes de pública concurrència”, ha ressaltat Manuel Pérez.

Un increment de la presència d’agents que no solament es realitzarà en la zona de la Albereda, sinó també en diferents punts del terme municipal, ateses les urbanitzacions i resta del municipi com és habitual.

Un dels actes més cridaners i de gran afluència de visitants és el dia 15 d’agost, dia de la Rodà de les Alfàbegues, aquest dia comporta un dispositiu especial que, entre altres mesures, es té en compte la seguretat per als accessos als voltants dels carrers adjacents a l’esdeveniment.

En eixa línia, el Pla de Seguretat que planteja l’Ajuntament per a la celebració de les seues festes col·loca el Lloc de Comandament Avançat el dia 15 a la nit i la matinada del dia 16, amb actes tan significatius com la Cordà i la Coetà, en les instal·lacions de Casa Nebot, on els serveis de seguretat, sanitaris i extinció d’incendis podran treballar en unes instal·lacions més pròximes i properes per a així poder atendre correctament i d’una forma més ràpida als possibles usuaris d’eixa nit.

Els preparatius per part del departament policial, estan sent elaborats des del mes de juny, on s’han reunit amb la directiva de les Obreres i Majorals 2024 per a tractar el tema de talls de vials públics dels carrers de les Obreres, així com els recorreguts afectats per a les seues recollides i altres actes programats.

Al seu torn, en matèria de planificació de la seguretat, els dies d’actes en el recinte de la Albereda, s’incrementarà la presència policial per a donar una major cobertura de seguretat, que estarà secundada pels sistemes de seguretat electrònica de videovigilància que disposa la Policia Local de Bétera. A més s’ha establit una reunió amb els responsables de la Guàrdia Civil de Bétera per a, com en altres anys, continuar treballant conjuntament tots els dies i poder augmentar la presència als nostres carrers.

“Durant les Festes augmentarem els efectius al carrer per a atendre qualsevol tipus de situació d’emergència i donar una resposta ràpida, efectiva i sobretot, coordinada”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana.

Treballs conjunts per a uns resultats positius

Al servei de la ciutadania també estaran aquestes festes els membres de Protecció Civil Bétera, un grup de voluntaris que realitza una labor encomiable al llarg de l’any i que durant aquest període festiu continuarà secundant amb el seu treball a la Policia Local i duent a terme quants serveis siguen necessaris. És més, tal com ha indicat Manuel Pérez “els responsables de Protecció Civil també estan en contacte amb les associacions implicades en les festes per a conéixer directament les seues necessitats i atendre-les”.

Així mateix, l’Ajuntament s’ha reunit amb els responsables de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a informar de l’augment d’usuaris de Metre sobretot durant les nits de Concerts perquè així puguen incrementar el servei així com les mesures i el personal de seguretat. I també ha informat la Policia Autonòmica, en la secció d’espectacles, així com al responsable del Centre de Salut Pública de la població de Betera a fi de coordinar totes les accions previstes.

“Entre tots podrem garantir el normal desenvolupament de la programació festiva així com la seguretat i el benestar dels nostres veïns i veïnes,”, ha indicat Elia Verdevío.

Violència contra la Dona

Al seu torn l’Equip Dona Bétera de la Policia Local també exercirà una valuosa tasca durant les Festes prevenint qualsevol tipus d’agressió cap a les dones. Un servei que prestarà al costat de l’àrea de Dona i Igualtat del Consistori que durant els dies 13, 14, 17, 18, 19, 20 i 22 d’agost situarà un Punt Lilà en el recinte firal per a sensibilitzar, conscienciar i previndre qualsevol tipus d’agressió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà