Bétera s’adhereix al Protocol Contra les Violències Sexuals en Espais d’Oci

puntos violeta BETERA

Els Punts Violeta estaran els dies 13, 14, 17, 18, 19, 20 i 22 d’agost en l’Albereda

Bétera treballa per a previndre violències i agressions sexuals durant les seues festes i s’adhereix al Protocol d’Actuació Contra les Violències Sexuals en Espais d’Oci de la Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana per a reforçar la labor de la regidoria de Dona i Igualtat i continuar posant en marxa polítiques actives en defensa de la dona.

“Previndre al conjunt de la ciutadania de la problemàtica dels abusos i agressions sexuals així com les violències masclistes que les dones pateixen habitualment en els espais públics, especialment en contextos festius i d’oci és fonamental”, ha afirmat l’alcaldessaElia Verdevío, qui ha rebut al Comissionat per a la lluita contra la violència sobre la dona de la Generalitat, Felipe del Baño, després de l’adhesió de l’Ajuntament al Protocol.

“Comptar amb el suport de la Generalitat ens permet anar de la mà i actuar conjuntament per a fer front a aquesta xacra. Quants més mecanismes i recursos materials i personals destinem a la lluita contra les violències millors resultats podrem obtindre”, ha explicat Elia Verdevío.

Del Baño, ha destacat que “el Govern de la Generalitat és un govern molt compromés amb les violències contra la dona. A més des de la Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, estem desplegant iniciatives molt noves i interessants i saber que un municipi, com Bétera, amb unes festes tan arrelades i multitudinàries s’ha adherit a aquest protocol és un clar exponent que aquesta lluita ha de ser un compromís de tots i hem de treballar junts per a erradicar-la”.

Durant la visita el Comissionat també ha fet lliurament a l’alcaldessa de sistemes de detenció de substàncies en les begudes. Uns dispositius que permeten evitar casos de submissió química i que seran entregats a la Policia Local de Bétera a fi d’utilitzar-los durant les Festes.

El conveni signat advoca pels canvis estructurals que reduïsquen la incidència d’aquestes violències, aconseguint al seu torn la transformació d’ambients, creences, comportaments i actituds en pro d’una societat més igualitària.

D’aquesta manera, el Comisonat al costat d’Ajuntaments com el de Bétera, pretén realitzar polítiques actives de prevenció, amb actuacions encaminades a la detecció i identificació de situacions de violències sobre la dona en l’àmbit d’espectacles públics, activitats recreatives i d’oci, i espais festius.

Punts Violeta durant les Festes
El Consistori instal·larà un Punt Violeta els dies 13, 14, 17, 18, 19, 20 i 22 d’agost, dies en què es preveu una major afluència de públic en el recinte de l’Albereda, fets els concerts d’Ana Guerra, Abraham Mateo, Camela, La Fúmiga i Lérica així com distintes discomàbils i orquestres.

Per això, la regidor de Dona i Igualtat, Marisa Martínez, al costat de l’Alcaldessa de Bétera, ha fet lliurament als Majorals 2025 de tota la informació i cartelleria sobre la campanya “Que no t’amarguen la Festa” perquè durant les Festes els Majorals donen a conéixer aquesta campanya entre tots els assistents al Barracó. Una labor que Marisa Martínez ha posat en valor “multitud de veïns i veïnes acudeixen cada dia durant les Festes a aquest Barracó que és punt de trobada, per la qual cosa comptar amb els Majorals per a previndre i conscienciar sobre aquest tipus de violències és molt important perquè són el referent de les nostres Festes 2025”.

El Punt Violeta, situat en el recinte de l’Albereda, comptarà amb equips de voluntaris així com amb l’assistència de les Associacions de Dones de Bétera: Mestresses de casa i Consumidors Tyrius, Dones Progressistes i Procasa de la Dona.

Aquests punts s’emmarquen dins de la campanya de sensibilització “Que no t’amarguen la festa”, que any rere any, la regidoria de Dona i Igualtat, posa en marxa per a visibilitzar aquesta problemàtica i conscienciar tant a les dones, amb recomanacions per a gaudir de contextos d’oci i festiu lliures de violències masclistes, fomentant el seu apoderament, com als homes, fomentant conductes respectuoses cap a elles i abandonant silencis apresos en la socialització masculina.

Aquests punts se sumen a la labor conjunta que es realitza amb la regidoria de Seguretat Ciutadana que, a través de la Policia Local, estableix un dispositiu especial entorn a aquesta mena de violències i agressions gràcies al treball de l’Equip Dona de la Policia. “És fonamental estar coordinats i treballar conjuntament per a evitar situacions que entelen les nostres festes. Entre tots farem que aquestes festes estiguen lliures de violències i agressions”, ha explicat Manuel Pérez, regidor de Seguretat Ciutadana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà