Estes són les noves quatre Obreres de Bétera

A elles les acompanyaran un total de 25 Majorals encapçalats pel seu President, Elías Tomás i Borrego

A més de ser l’últim dia de Festes, el 22 d’agost és una cita ineludible per al poble de Bétera. Cada dia 22, després de finalitzar la missa de la Vuitava, la porta de l’església de la Puríssima s’ompli de veïns i veïnes que esperen impacients per veure a les Obreres eixir de la Casa Abadia amb una espècie de xicotets pergamins embolicats i tancats amb unes cintes que porten les quatre Obreres. Aquest és l’acte de les “Bolletes”, nom que reben eixos pergamins en els quals enguany Alba Aznar, Primera Obrera Fadrina, Pilu Ricart, Primera Obrera Casada, Sonia Amposta, Segona Obrera Fadrina i Pepi Morcillo, Segona Obrera Casada, han escrit el nom de les 4 màximes representants de les Festes de 2025.

“És un dia on els sentiments estan trobats entre la fi de les festes i l’inici de les de 2025”, ha explicat Elia Verdevío, Alcaldessa de Bétera qui ha continuat indicant que “és un moment especial en el qual els veïns i veïnes acompanyen a les Obreres i els Majorals 2024 i als Majorals de 2025 per a conéixer, en primícia, el nom de les Obreres del pròxim any”.

Passaven les 12:00h del migdia quan les portes de la Casa Abadia s’han obert i han aparegut les dos Obreres Fadrines i les dos Obreres Casades, cadascuna amb el seu corresponent Bolleta.

Com mana la tradició, la primera Obrera Fadrina, Alba Aznar ha iniciat el seu camí fins al domicili de la primera elegida qui ha declinat el càrrec. Pel que, Alba Aznar ha hagut d’esperar les eleccions de les altres Obreres per a iniciar de nou el seu camí a la recerca de la Primera Obrera Fadrina.

Primera Obrera Casada: Amparo Olmos Cerdà

Després d’aquest moment que forma també part de la Festa, ha sigut el torn de Pilu Ricart, Primera Obrera Casada 2024, qui ha iniciat una cercavila entre la multitud cap al carrer de la seua triada. Amparo Olmos Cerdà ha sigut nomenada Primera Obrera Casada 2025 a les portes de la seua casa, abrigallada pels veïns i la seua família i com no podia ser d’una altra manera, coberta de confeti.

Segona Obrera Fadrina: Marta Ricart i Sánchez

A continuació, la Segona Obrera Fadrina de 2024, Sonia Amposta, ha començat a recórrer els carrers de Bétera a la recerca de la Segona Obrera Fadrina per a 2025. Després de recórrer diversos carrers la comitiva ha arribat a casa de Marta Ricart i Sánchez qui ostentarà el càrrec l’any vinent i coberta de confeti ha rebut la felicitació de tots els assistents.

Segona Obrera Casada: Tonya Morcillo González

L’emoció ha continuat amb l’elecció de Pepi Morcillo, Segona Obrera Casada de 2024, que després de recórrer part del municipi ha arribat a casa de Tonya Morcillo i González, Segona Obrera Casada per a 2025, que ha acceptat el nomenament entre aplaudiments i molt confeti.

Primera Obrera Fadrina: Mar Alcàcer i Ferrando

Després de triar la Primera Obrera Casada, la segona Obrera Soltera i la Segona Obrera Casada, Alba Aznar, Primera Obrera Soltera de 2024, ha tornat a encapçalar la comitiva a la recerca de la Primera Obrera Soltera per al 2025. Després de recórrer els carrers de Bétera ha arribat a casa de Mar Alcàcer i Ferrando qui ha acceptat el càrrec de Primera Obrera Soltera de 2025. Moment en el qual els Majorals del pròxim any l’han coberta amb confeti celebrant el seu nomenament.

Després de les eleccions, les 4 noves representants de les Festes dels Alfàbegues 2025 s’han fet una foto juntes cobertes de confeti i portant ja la coneguda samarreta blava que identifica als Majorals de 2025.

Un matí intens que els veïns i veïnes han gaudit i celebrat en cada domicili. Ara, si que sí, Bétera ja té a les seues màximes representants de les Festes 2025.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà