Bétera elabora un Estudi de Punts Negres amb Perspectiva de Gènere

violencia de genero betera

La Policia Local patrulla per aquestes zones a fi d’augmentar la vigilància

Gràcies als fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, l’Ajuntament de Bétera, ha elaborat un estudi per a determinar l’existència o no de punts negres en el municipi i establir la seua ubicació; així com realitzar una aproximació a l’opinió ciutadana en matèria de violència de gènere i altres violències masclistes.

“Amb aquest estudi millorarem la seguretat de les dones en el nostre municipi. Conéixer els llocs concrets ens permet optimitzar els entorns i activar tots els recursos disponibles per a millorar-los”, ha explicat l’alcaldessa Elia Verdevío.

Per a realitzar aquest Estudi, que es va iniciar en 2023, el Consistori va obrir un procés participatiu entre agost i octubre, on la ciutadania i les associacions van ser convidades a col·laborar per a localitzar aquests punts i desenvolupar un pla d’acció eficaç per a donar-los una ràpida solució.

La regidora de Dona i Igualtat, Marisa Martínez, ha especificat que “eixos Punts Negres són llocs en els quals per la falta de llum, escassa visibilitat o altres raons, tenen més risc que es produïsquen casos d’assetjament, agressió o de violència”.

Situacions que el Consistori vol revertir. “La Policia Local ja té aquest Estudi i treballa a millorar la presència policial i de vigilància en aquestes zones”, ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez.

Des de l’elaboració de l’Estudi fins a l’actualitat ja s’han implementat millores en alguns dels punts negres com la incorporació de càmeres de vigilància o augment d’il·luminació “encara que no totes les zones s’assenyalen per estar fosques, algunes són susceptibles en l’estudi atés que acullen concentracions de persones, esdeveniments i establiments d’oci o comercials” ha detallat Marisa Martínez.

Conclusions

Amb aquest estudi s’ha aconseguit, d’una banda, incorporar la perspectiva de gènere per a, de manera transversal, situar aquests llocs, identificar els seus problemes i donar-los una solució eficaç, ressaltant les diferents experiències i percepcions de la ciutadania en matèria de seguretat, especialment de les dones.

I per un altre, posar el focus en la importància de construir una societat justa i igualitària; on tots els veïns i veïnes se senten segurs, independentment de l’hora a la qual transiten per aquests punts.

En eixe sentit, cal ressenyar que la percepció general dels veïns i veïnes que han participat en l’elaboració d’aquest Estudi és que Bétera és segura en un 70%.

Recursos municipals per a fer front a la violència de Gènere

A més en aquest Estudi venen reflectits tots els recursos enfront de la violència de gènere i altres violències masclistes entre els quals destaquen l’Atenció Municipal directa a dones que s’ofereix des de l’Ajuntament així com el telèfon de la Policia Local de Bétera.

“A Bétera comptem amb nombrosos recursos municipals entre els quals es troba el servei d’Atenció Municipal Directa a la Dona amb un telèfon d’atenció atés per una psicòloga municipal (672425548) i l’Equip Dona (EMUBE) de la Policia Local, un equip especialitzat en la figura de la dona, que treballa colze a colze amb els Serveis Socials com amb el Centre de Salut, als quals agraïsc, igual que a l’equip tècnic de la regidoria de Dona i Igualtat, tot el treball i la dedicació que tenen cap a les dones de Bétera per les quals vetlen diàriament”, ha afirmat Elia Verdevío.

On trobar aquest Estudi

Aquest estudi s’ha repartit durant totes les Festes Majors en el Punt Violeta i a més es pot trobar en les dependències municipals. Al seu torn, també es pot accedir a ell de manera en línia en el següent enllaç: https://www.betera.es/va/seccion/igualdad

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà