Bétera celebra el 9 d’Octubre

betera 9 octubre

La Processó Cívica finalitza als peus del Castell amb focs artificials

L’Ajuntament de Bétera ha celebrat el dia de tots els valencians amb una processó cívica que ha recorregut els carrers i ha finalitzat amb focs artificials en el Castell.

La comitiva municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Elia Verdevío, ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde, Carlos Abad i el regidor de Festes, Manuel Pérez, així com membres de l’equip de govern i la corporació municipal.

“És un dia per a celebrar, per a posar de manifest el nostre amor per les senyes d’identitat, la nostra defensa de les tradicions i costums, el nostre compromís amb la nostra senyera, la nostra veu a l’himne de València, la nostra responsabilitat amb la nostra llengua i la nostra passió pel nostre territori que cada dia creix més perquè som una comunitat acollidora, diversa, compromesa, que brinda oportunitats i que treballa per ser pròspera i per donar el millor als valencians i valencianes”, ha afirmat la primera edil de Bétera durant aquest acte institucional.

Pérez ha destacat que “celebrar el 9 d’Octubre és honrar al poble valencià. Per la nostra sang corre la història i el sentir d’un poble que ens identifica i fer-ho a Bétera i amb tanta gent participant, dins i fora de la processó, és una alegria”.

betera 9 octubre

Llum i color per a aquest acte institucional

La processó cívica ha comptat amb la participació de les Falleres Majors de Bétera 2025, Andrea Torali  Navarro i Miriam Meliá i Ferrera, així com de tots els màxims representants de la Falla Gran Via de l’Est, Falla Gran Via del Sud, Falla La Barraca, Falla l’Albereda i Falla Carraixet.

En aquest acte també han estat presents les Festes d’Agost a través dels seus protagonistes, les Obreres 2025, Mar Alcacer i Ferrando, Primera Obrera Soltera, Amparo Olmos i Cerdà, Primera Obrera Casada, Marta Ricart i Sánchez, Segona Obrera Soltera i Tonya Morcillo i González, Segona Obrera Casada, així com els Majorals 2025 els qui han fet gala ja del seu amor per la pólvora disparant coets durant tot el recorregut.

coetes betera

Màxima ensenya de València

La Senyera ha sigut portada pels portaveus i membres dels grups polítics que formen la Corporació municipal beterense durant tot el recorregut, sent l’Alcaldessa l’encarregada de portar la reial Senyera en l’últim tram fins a arribar al Castell.

Tots ells han desfilat pels carrers del municipi al ritme del tabal i la dolçaina de la Colla ‘Xe que Burrà’ que ha obert la processó i de la Xaranga ‘Xe Quin Só’ que ha tancat la comitiva.

La processó també ha comptat amb els balls i danses de gegants i cabuts gràcies als membres del Grup de Danses Gran Via de l’Est els qui cada any col·laboren en aquest acte institucional tan valencià.

Una vegada ha arribat la Senyera als peus del Castell de Bétera, ha sonat l’himne baix un cel il·luminat pels focs artificials que han posat el punt i final a la celebració d’aquest dia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà