Bétera manté tres Flors d’Honor i suma una Flor Especial per l’Atractiu Turístic

viles en flor

Bétera conquista el certamen de Viles en Flor Comunitat Valenciana 2024 mantenint les tres Flors d’Honor que va rebre en el seu primer any com a membre i arreplegant una Flor Especial pel seu Atractiu Turístic. Uns premis que són atorgats per l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) en el seu programa Viles en Flor Comunitat Valenciana 2024 en el qual participen més de 50 municipis de València, Castelló i Alacant.

Un certamen que ha celebrat hui, en el Bioparc de València, la seua cerimònia de lliurament de Flors d’Honor al qual han acudit l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i la regidora de Medi Ambient, Gloria Campomanes.

“Arreplegar aquests premis és reconéixer la gran labor que realitza la nostra regidoria de Parcs i Jardins i de Medi Ambient per aconseguir una Bétera més verda. Una distinció que ens anima a continuar impulsant un model de gestió mediambiental real, concorde a les necessitats dels nostres veïns i veïnes que mereixen espais verds i enjardinats per al seu delit i gaudi”, ha destacat Elia Verdevío.

Abad ha assenyalat que “per a mi, com a regidor de Parcs i Jardins, és una satisfacció que una entitat com a ASFPLANT reconega el treball que es fa des de l’Ajuntament per mantindre i millorar les zones enjardinades del municipi, ja que això redunda a fer de Bétera un lloc més agradable per a viure”.

Ja que l’objectiu del Consistori és continuar millorant i potenciant els espais verds públics, apostant per una gestió sostenible i una bona educació ambiental que consciencie a la ciutadania beterense de la importància de cuidar l’entorn.

Gestió ambiental

Bétera forma part de Viles en Flor des de febrer de 2023, any en què va aconseguir tres Flors d’Honor per la seua gestió mediambiental en el control biològic de plagues a través del seu nou insectari municipal així com per la seua gestió en la recollida i tractament de la poda.

En aquesta edició, aquest municipi de Camp de Túria ha mantingut les 3 Flores d’Honor però s’ha premiat al Consistori amb una Flor Especial pel seu Atractiu Turístic. Un guardó que evidencia la labor paisatgística que s’està duent a terme i que convida a promocionar Bétera com a destinació turística. Com que la riquesa patrimonial es conjuga a la perfecció amb els espais verds i enjardinats municipals.

Aquest reconeixement s’obté després del pas del jurat d’experts en el món paisatgístic per Bétera el mes d’abril passat, on van recórrer diferents punts del municipi amb un marcat caràcter mig ambiental com són: els espais verds de l’edifici d’Urbanisme, la Masia la Barraca, el carrer Mar Balear, el passeig central de Mas Camarena i la zona exterior del Centre Cívic.

Uns exemples de zones enjardinats municipals que, tal com ha indicat Gloria Campomanes “han fet mereixedora a Bétera d’aquesta distinció que ens enorgulleix perquè tenim una gran riquesa paisatgística en el nostre municipi”.

Treball conjunt

Haver aconseguit la màxima distinció dins d’aquesta iniciativa d’ASFPLANT és gràcies al treball conjunt que realitza l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Bétera al costat de l’empresa concessionària del servei de manteniment i neteja dels espais enjardinats i zones verdes del municipi, Centre Verd. Així com de la gran labor que realitza el Taller d’Ocupació de Jardineria que anualment empra i forma a 10 veïns i veïnes perquè aprenguen aquest ofici i que a més realitzen les seues pràctiques en les diferents zones verdes municipals.

Sens dubte, un treball col·laboratiu que tant l’Alcaldessa com la regidora de Medi Ambient han posat en valor durant la gala de lliurament perquè, tal com afirmaven ambdues “és necessari treballar tots units, colze a colze, en les zones enjardinades i sobretot, en els espais urbans amb xicotets pulmons verds que aporten benestar a la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà