L’equip de Govern enceta una ronda de converses amb els veïns de les urbanitzacions

Medi Ambient sol·licita a l’Ajuntament de Bétera un estudi d’impacte sobre la ubicació d’unes línies d’alta tensió sobre el terreny del centre cívic

L’equip de govern de Bétera ha iniciat una ronda de converses amb les urbanitzacions per tal d’atendre de manera “personalitzada” les reivindicacions i propostes que aquestes volen fer al consistori tras l’exida de Mas Camarena-CUBE. A la primera reunió amb l’Associació de Propietaris de Mas Camarena, l’Ajuntament s’ha compromès a reprendre les negociacions amb Paterna per construir un col•lector d’aigües que evite les inundacions i a desbloquejar la construcció del futur centre cívic.

A la reunió assistiren l’alcaldessa, Cristina Alemany, i els regidors Enric Álvarez, Daría Terrádez, José Rodado, Neus Sanchis, Fernando Cantarino, Cristina Ballesteros, Maite Bes i Augusto Sevilla i en representació de l’associació de propietaris  de Mas Camarena estigueren la presidenta, María Ángeles Sola Fernández, i el delegat Guillermo González.

Una de les principals reivindicacions de l’agrupació fou la relativa als problemes sobre les inundacions que succeeixen en temporada de pluges.

La regidora Cristina Ballesteros exposà el pla d’actuació que des del consistori es vol portar a terme i que comprèn dues etapes. Per una banda, i pel que fa als problemes que es donen a la zona nord, s’ha elaborat un estudi per a ubicar uns pous que permeten evitar aquestes inundacions. Per altra banda, una segona fase més complexa, comprèn la intervenció conjunta amb l’Ajuntament de Paterna.

Des de l’Ajuntament s’ha mostrat la “ferma voluntat d’encetar de nou les converses” amb aquest ajuntament veí per tractar de portar endavant un projecte conjunt que permeta resoldre els problemes.

En la reunió es tractaren altres temes com el canvi d’ubicació de certs contenidors que ocasionen molèsties d’olors i sorolls a alguns veïns o la major presència policial en la zona, especialment, en els horaris d’entrada i eixida dels menors a les escoles per tal d’evitar embussos de trànsit o la realització d’activitats culturals al carrer dirigides als més menuts.

Els membres de l’Ajuntament també prengueren nota d’altres reivindicacions proposades per part dels veïns com la col•locació d’un rètol a l’entrada de la urbanització amb el nom de ‘Bétera’ o la substitució dels bancs a les parades dels autobusos per uns de nous.

En relació a la construcció del centre cívic, la regidora Neus Sánchez va exposar les distintes problemàtiques amb les que s’encontren. D’una banda els relatius a l’agent urbanitzador i la companyia de subministrament elèctric. Per altra banda, l’existència d’un informe d’avaluació ambiental de la Conselleria de Medi Ambient en la que se sol•licita que es faça un estudi complet d’impacte sobre la ubicació d’unes línies d’alta tensió sobre el terreny on es pretén construir el centre cívic.

Des de l’Ajuntament s’assenyala que “es treballa per desbloquejar aquesta situació però que els informes dels tècnics sobre l’impacte d’aquestes línies serà el que determine el tema pel bé del usuaris”.

Cristina Alemany ha fet una valoració positiva d’aquesta reunió i ha posat l’accent en la necessitat de portar endavant des de l’Ajuntament polítiques “inclusives” respecte a les urbanitzacions i ha manifestat la intenció del seu equip de govern per “crear i afiançar vincles entre el nucli urbà i les distintes urbanitzacions”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà