L’Ajuntament reclama més freqüències de trens quan s’acomplixen 18 anys de reivindicacions

Baudés: “El Consell té oportunitat de resoldre els problemes de mobilitat de milers de persones del Camp de Túria i que els embussos a la CV-310”

Des de 1998 Bétera ha recollit signatures, ha convocat manifestacions i han hagut requeriments del consistori a l’administració autonòmica, per demanar una millora en les freqüències del tren de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que connecta el municipi del Camp de Túria amb el Cap i Casal. Recentment s’ha creat una plataforma d’afectats pel metro que reivindica millores.

En 2008, la gerent de FGV difongué davant dels mitjans de comunicació que milloraria la freqüència de trens fins a Bétera a finals de 2009, encara que no va informar que calia un desdoblament de la via a la parada de l’Hospital Psiquiàtric. Posteriorment el conseller Marino Flores en desembre de 2009 anuncià que les obres començarien al segon trimestre de 2010 i així fins al dia de hui.

L’Ajuntament de Bétera ha tornat a demanar una reunió amb els responsables de la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i FGV. “Es tracta de saber quines són i quin cost tenen les obres del tram Seminari-Bétera que permetran una reducció de les freqüències del metro”, explicà el regidor de mobilitat de Bétera, Joano Baudés.

“Som més de 30.000 persones les que formem part de municipis com ara Bétera, Serra, Nàquera o Olocau; i que són usuàries potencials del metro a València per estudiar, treballar o fer qualsevol gestió”, apuntà Baudés. “Es tracta de millorar la vida dels veïns i potenciar la vertebració econòmica i social de l’àrea metropolitana de València des de la sostenibilitat”.

Ara mateix l’ús excessiu de cotxes és un problema per a Bétera en no tindre tampoc executada la variant nord promesa pels anteriors governs de la Generalitat i la Diputació de València. “Una major freqüència de trens redundaria en rebaixar el trànsit de vehicles a Bétera”, argumenta el regidor beterà.  

Una de les altres demandes de l’Ajuntament és l’ampliació i millora de l’aparcament de l’estació, així com la cessió d’una part de la mateixa per a altres usos.

També se sol·licita un estudi per fer un aparcament a les immediacions de l’actual baixador de Psiquiàtric, així com un accés peatonal a esta parada des del polígon industrial de l’Horta Vella.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà