Educació estudia obrir una nova Escola Oficial d’Idiomes

Tècnics de la conselleria avaluen les noves instal·lacions oferides per l’Ajuntament de Bétera que podran albergar 10 aules

La Conselleria d’Educació estudia obrir a Bétera una nova Escola Oficial d’Idiomes als 750 metres quadrats que es troben en una planta baixa i dues altures dins del complex educatiu que ocupa l’escoleta infantil. La reforma, de 300.000 euros, seria finançada amb les arques municipals.

A l’edifici municipal de l’avinguda de l’Oest tenen cabuda 10 aules, despatxos per als departaments de llengües -italià, francés, anglés i alemany-, una biblioteca, la secretaria del centre i un arxiu. S’impartirien classes de matí i de vesprada amb un equip docent format per 22 professors.

El director territorial d’Educació, Santiago Estañán, ha visitat l’edifici per vore la possibilitat que es convertista en la seu d’una nova Escola Oficial d’Idiomes (EOI). L’Ajuntament de Bétera li ha oferit els 750 metres quadrats de superfície que no tenen cap ús definit i que es troben en una planta baixa i dues altures, dins del complex educatiu que a dia de hui només ocupa l’Escoleta Infantil Municipal ‘Xiquets’.

La idea és que el consistori adeque l’edifici a les necessitats de l’Escola Oficial d’Idiomes. Per això, els departaments municipals d’Urbanisme i d’Educació han traslladat al tècnic de la conselleria i al propi Estañán en què consistirien les obres, que tenen un cost aproximat de 300.000 euros.

La reforma seria finançada amb les arques municipals, mentre que la conselleria s’encarregaria d’equipar les aules de l’Escola Oficial d’Idiomes i d’aportar el personal docent. Després l’ajuntament faria la cessió de l’EOI a la Generalitat.

El regidor d’Educació, Fernando Cantarino (PSPV-PSOE) s’ha mostrat optimista. “L’Escola Oficial d’Idiomes de Bétera donaria oxígen a centres saturats on no poden estudiar centenars de persones”, com ara les EOI de València, Llíria o Quart de Poblet.

“Ara correspon a la conselleria estudiar la viabilitat tècnica. En sis mesos podríem tindre acabat el projecte i si anem ràpid podria estar tot enllestit per a començar en el curs 2017/2018” ha explicat Cantarino.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà