BANNER LLIRIA

Olocau i Vilamarxant se sumen a la Xarxa contra la Violència de Gènere

68 ajuntaments formen part de la xarxa de municipis protegits contra la violència masclista de la Diputació

L’Assemblea de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València va aprovar divendres passat l’adhesió a esta iniciativa provincial per a fer front a la violència masclista de dos ajuntaments de la comarca de Camp de Túria: Olocau i Vilamarxant. Des d’eixe mateix dia formen part també les localitats de Sedaví, Massanassa, Aielo de Malferit i el Real de Gandia, elevant a 68 el nombre de membres del projecte impulsat per l’àrea d’Igualtat.

En una assemblea presidida per la diputada d’Igualtat, Eli García, amb l’assistència d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d’una vintena de municipis integrants de la Xarxa, es van acceptat les propostes d’adhesió dels nous membres, que podran participar en la pròxima sessió, i es van avançat les línies de subvenció per a l’any 2020.

El Comité Avaluador es va reunir en dues ocasions este mes de desembre per a revisar que els municipis sol·licitants complien els requisits mínims exigibles per a sumar-se a esta xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d’Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i estar connectats al sistema d’atenció telefònica ATENPRO.

García ha confirmat que per al pròxim exercici s’incrementa la línia de subvenció que “tindran dues modalitats i que són la coeducació en tots els àmbits, tant el familiar com en la comunitat educativa i amb els agents socials de cada municipi, i la prevenció de la violència de gènere en la infància i l’adolescència”.

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir en novembre de 2018 per a donar la millor resposta possible contra la violència masclista, oferint als ajuntaments la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. L’objectiu d’esta iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d’igualtat i contra la violència de gènere.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà