BANNER LLIRIA

Benissanó, la Pobla de Vallbona i Vilamarxant signen un acord amb Diputació per millorar les seues infraestructures

El Camp de Túria
Tres municipis del Camp de Túria (Benissanó, la Pobla de Vallbona i Vilamarxant),  representats pels seus alcaldes, van arribar ahir a un entès amb la Diputació de València per  continuar amb les obres de rehabilitació de varies infraestructures de les seues respectives poblacions.

Jesús Pérez

Benissanó reobrirà el ‘Pou de la Salut’ de la població, que posseeix aigües amb propietats terapèutiques, i  es trobava tancat “perquè l’Ajuntament no podia fer front al cost d’aquest servei, i al mes d’agost haguérem de prescindir d’ell i tancar la planta de subministrament”, segons s’asenyalà la dirigent de Benissanó.

Així, Castellano va qualificar de “molt important” l’acord que servirá per solucionar el tema de l’osmosi  i reobrir la planta”. L’alcaldessa  ja va mantindre una reunió amb Rus per demanar ajuda per a la reobertura d’aquesta instal·lació fa uns mesos.

InfoTúria ja va informar en agost de la fi del subministrament d’aigua potable al poble, procedent de l’esmentat pou, ja què l’empresa pública que gestionava este servei (‘Aigua de Benissanó’) estava en procés de disolució i liquidació per els deutes que acumulava.

En un primer moment, des del consistori d’este municipi es manifestava que la fi d’este servei es devia a problemas tècnics. Després, es va admetre la deficient situación econòmica de l’empresa pública encarregada del subministrament; a banda, també es va confirmar que seria necesaria una inversión d’uns 300.000 euros “per millorar les condiciones higièniques i sanitaries del servei”.

Inversió a la Pobla de Vallbona
Al municipi de la Pobla de Vallbona, la signatura de l’acord entre Diputació de València i Ajuntament implicarà l’execució de la segona fase de la Ronda Nord a la població, per tal de millorar l’accés a eixa part de la població i descongestionar el tràfic urbà cap a ella circumval·lació.  

Es tracta d’un tram de 600 metres de vial que unirà l’entrada a la localitat per la CV-35 en sentit València-Llíria amb la rotonda de l’eixida 19. La carretera tindrà 12 metres d’ample, distribuïts en dos carrils de 3,5 metres, dos vorals de 1,5 i un carril bici de 2 metres. Aquest nou tram s’afegeix al de la primera fase, d’uns 700 metres per unir l’autovia amb la rotonda de la Casa Blanca, enfront del cementiri municipal.  Açò farà que alguns carrers vegen reduït el seu nivell de tràfic.  

L’obra, que tindrà un cost de 250.000 euros, serà finançada integrament per la Diputació de València. Aquesta segona fase, afegida a la primera, on es van destinar 278.000 euros, fa que s’haja invertit més de mig milió d’euros en la construcció de la circumval·lació de la Ronda Nord per a la Pobla de Vallbona.

Contelles es va mostrar satisfeta d’haver arribat a un acord, fet que significarà dur endavant “unes obres molt importants, que realitzarem sense cost per a l’Ajuntament de la Pobla, i que milloraran la xarxa de comunicacions del poble i també ajudaran a rellançar l’economia local i a la creació de treball”.

A Vilamarxant, millores al ‘camí de l’Assagador’
Finalment, l’alcalde de Vilamarxant (Vicent Betoret) va pactar amb l’ens provincial l’acondicionament del ‘Camí del Assagador’, per tal de regular el trànsit i millorar la seguritat d’aquesta infraestructura del poble.   

Segons Betoret, les obres implicaran l’eliminació de curves i canvis de rasants que poden resultar perilloses per la seguritat vial, i també s’ampliarà la calçada. Tot açò amb la finalitat de millorar la connexió entre el poble i la zona industrial.

El Batlle vilamarxanter va expressar que estes obres es portaran a terme “perquè és un camí que no reuneix les condicions necessàries, per la seua amplària i perquè té varies curves perilloses”. Així mateix, va continuar defensant la necessitat de les obres perquè “s’han produït diversos accidents en aquesta carretera  amb conseqüències molt greus”.

Per últim, Betoret va explicar que la densitat de trànsit que es suporta a eixa zona del terme municipal “impossibilita que dos vehicles pesants es puguen creuar amb total seguritat”, sent aquesta una altra raó per la què es realitza la rehabilitació del ‘Camí del Assagador’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà