BANNER LLIRIA

La secretària general comarcal de Joves Socialistes participa en una xarrada sobre la discapacitat en les dones

psoe conferencia

Estel·la Tortajada: “La vertadera inclusió de les dones amb discapacitat s’aconsegueix amb inversió econòmica”

La secretària comarcal de Joves Socialistes de Camp de Túria, Estel·la Tortajada, va apostar ahir per invertir en polítiques públiques enfocades a erradicar la desigualtat dins de la societat de les dones que pateixen discapacitat i va defensar el paper de les administracions com les principals garants per a dur-les a terme. Tortajada va participar com a ponent en la taula redona “Invisibles: feminisme i discapacitat”, organitzada pel PSPV-PSOE a Alacant dins del programa “Juntes pels nostres drets”.

La dirigent comarcal de Joves Socialistes va lamentar els desavantatges socials, econòmiques, educatives i professionals que pateixen, actualment, les dones amb discapacitat i, per això, va advocar per la necessitat d’articular polítiques concretes per a erradicar-les, per al que va defensar el paper de les administracions públiques que permeten posar-les en marxa “dotades de les partides pressupostàries concretes”.

Tortajada va participar en aquests actes, que es van dur a terme en la Universitat d’Alacant, al costat d’altres dirigents del PSPV-PSOE com la sotssecretària general i d’Igualtat, Ana Domínguez, i la secretària de Discapacitat i Autonomia Personal del PSPV-PSOE, Laura Soler. Tortajada ocupa, a més, el càrrec de secretària d’Inclusió i Accessibilitat de Joventuts Socialistes d’Espanya.

La secretària comarcal de Joves Socialistes de Camp de Túria va agrair la invitació a participar en aquests actes “tan necessaris en la societat actual per a visibilitzar amb decisió els problemes als quals s’han d’enfrontar les dones amb discapacitat, ja que no sols es tracta de dur a terme partides econòmiques per a erradicar les barreres arquitectòniques sinó, també, de realitzar cursos de formació i atenció per a les persones que ho pateixen”.

Finalment, Tortajada va reclamar la importància d’utilitzar “un llenguatge adequat per a referir-nos a les persones que pateixen la discapacitat ja que no sols s’han d’enfrontar a aqueixes barreres físiques sinó, també, als estigmes que es creguen i es conformen en molts àmbits de la societat amb l’ús d’un llenguatge inadequat que pot significar un mal enorme per a elles”.




Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà