BANNER LLIRIA

Serra, Gàtova i Loriguilla se sumen a la Xarxa contra la Violència de Gènere

diputacion violencia de genero

Eleven a 13 els municipis del Camp de Túria

La Diputació de València incorpora tres nous ajuntaments Serra, Gàtova i Loriguilla a la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 163 localitats de la província adherides.

En concret, formen part de la xarxa un total de 13 municipis del Camp de Túria. Estos consistoris podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l’àrea d’Igualtat de la Diputació, que en 2023 superen el mig milió d’euros.

La responsable d’Igualtat, Eli García, ha presidit hui l’assemblea general de la xarxa celebrada en l’IVAF, que ha aprovat l’adhesió dels nous membres, prop d’una vintena que eleven al 62% el percentatge de municipis de la província que treballa conjuntament contra la violència masclista. La diputada ha recordat que la lluita contra la discriminació per raó de gènere és “un eix transversal en la gestió de la Diputació i està present en cadascuna de les seues àrees”.

Eli García, que confia a poder sumar més ajuntaments abans del final de la legislatura, ha instat els alcaldes, alcaldesses i responsables d’Igualtat presents en l’assemblea a “continuar compartint experiències i projectes que han demostrat la seua efectivitat per a donar la millor resposta possible, des de la base de la prevenció i l’educació, a una xacra social que es continua cobrant la vida de dones, xiquets i xiquetes innocents a les mans de covards assassins sobre els quals hem de posar el focus”.

Membres del Camp de Túria

Serra, Gàtova i Loriguilla s’uneixen així als ajuntaments de Riba-roja i La Pobla de Vallbona, membres fundadors de la Xarxa al novembre de 2018; així com Llíria, Olocau i Vilamarxant, que es van sumar entre maig i desembre de 2019; L’Eliana, que ho va fer al juny de 2020; Benaguasil i Marines, que van passar a formar part de la Xarxa en 2021; i Sant Antoni de Benaixeve i Casinos, que es van incorporar a l’abril d’enguany. Són 13 de 16 municipis, la qual cosa suposa el 81% dels pobles de la comarca.

L’assemblea general de desembre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere ha comptat amb alcaldes que exercixen com a diputats provincials, cas d’Andreu Salom i Carolina Mengual; l’alcaldessa de Puçol, Paz Carceller; l’alcalde de Meliana, Antonio Rodríguez; i regidores i tècniques d’Igualtat d’una vintena d’ajuntaments que formen part de la xarxa.

L’ordre del dia ha inclòs, a més de l’adhesió dels nous membres, informació sobre la convocatòria de subvencions de 2023, les sol·licituds de les quals podran presentar-se en el termini de 20 dies des de la seua publicació en el BOP; l’avanç de la quarta trobada de la xarxa, previst per a finals del mes de gener; i l’anunci del projecte expositiu ‘100 dones de València’, que impulsarà l’àrea provincial d’Igualtat.

Les ajudes que podran sol·licitar tots els ajuntaments adherits a la xarxa inclouran la subvenció de projectes i campanyes relacionades amb la prevenció del consum de prostitució; la formació especialitzada en violència sexual i prevenció de la mateixa dirigida al personal tècnic, polític i de l’àrea de serveis socials de cada consistori; els projectes per a previndre i detectar la violència de gènere en l’àmbit local, la coeducació dirigida a centres educatius i altres mesures contemplades en els plans d’igualtat de les corporacions; i les campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la xacra masclista a través de tríptics, cartells o espais en mitjans audiovisuals, com a promotors o col·laboradors de les mateixes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà