BANNER LLIRIA

Cultura concedeix el Premi Lluís Guarner 2022 a Josep María Jordán Galduf

Josep María Jordán Galduf

L’economista va ser el primer alcalde democràtic de Llíria

El Patronat Lluís Guarner, presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat concedir el seu premi anual corresponent a 2022 a l’economista Josep María Jordán Galduf per la seua trajectòria acadèmica i cívica, per la seua producció intel·lectual, la seua divulgació de les ciències socials i el seu compromís educatiu.

La investigació de Jordán Galduf es divideix en tres línies. La primera fa referència a la metodologia i valoració de diferents enfocaments de la política econòmica. En segon lloc, apareix la línia d’investigació relativa a l’economia valenciana, on ha prestat una especial atenció als efectes de difusió territorial del desenvolupament econòmic valencià en el seu espai central (des de l’àrea metropolitana de València cap a les comarques de l’interior). I, en tercer lloc, s’ha situat l’àmbit d’anàlisi relativa a la integració europea, amb una particular referència a la política de cooperació al desenvolupament de la Unió Europea, detenint la seua mirada especialment en l’àrea mediterrània (nord d’Àfrica i Orient Pròxim).

Trajectòria acadèmica i cívica

Josep M. Jordán Galduf (Llíria, 1950) és catedràtic d’Economia Aplicada i professor jubilat de la Universitat de València, on va exercir la seua docència entre octubre de 1973 i agost de 2015. Doctor en Ciències Econòmiques per aquesta universitat (1975), és també màster en Estudis Europeus per la Universitat de Reading (Regne Unit, 1985).

Ha sigut professor o investigador visitant de la Universitat de Reading; a la Universitat de Magúncia; a la Universitat Lliure de Brussel·les; a l’Institut Tecnològic Autònom de Mèxic (ITAM); a la Universitat Hebrea de Jerusalem; a la Universitat de Marràqueix i a la Universitat de Nova York. A Espanya ha sigut, a més, professor visitant de la Universitat Autònoma de Barcelona i col·laborador de l’Institut de Geografia i Economia Aplicades del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Entre els seus diferents càrrecs universitaris, ha sigut director del Centre de Documentació Europea de la Universitat de València, membre i president executiu del Patronat Sud-Nord. Solidaritat i Cultura de la Fundació General de la Universitat de València i membre del Consell Assessor de l’Institut Europeu del Mediterrani (amb seu a Barcelona).

En l’àmbit del compromís cívic, va ser el primer alcalde democràtic de Llíria, i ha sigut president de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria. Al seu torn, des del curs 2015-2016 col·labora desinteressadament amb l’Escola de Persones Adultes de Llíria, on ha creat una Aula de Ciutadania, que funciona amb el suport de la corporació municipal.

Entre altres distincions, compta amb el Premi Ramon Muntaner de la revista ‘Saó’ (1989); una menció d’honor del Centre d’Estudis Europeus de la Universitat de Navarra (2008); el Premi Jaume I del Camp de Túria (2010); ser fill predilecte de Llíria (2016) i haver aconseguit el Premi Vicent Ventura (2022), atorgat per la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i altres entitats cíviques valencianes.

El premi s’entregarà en un acte acadèmic a la Biblioteca Valenciana. El Patronat Lluís Guarner concedeix cada any un premi que porta el seu nom i que està dotat amb 15.025,30 euros, la finalitat del qual és reconéixer la creació i producció literàries en el camp de les humanitats, podent recaure en autors amb especials vincles amb la Comunitat Valenciana.

L’escriptor valencià Lluís Guarner va instituir hereua dels seus béns, a benefici d’inventari, la Generalitat Valenciana, la qual ha de destinar el producte d’aquests béns a l’establiment d’un premi, pensió o beca de finalitat cultural que ha de portar el nom de Lluís Guarner.
Per a dur a terme les voluntats de l’escriptor, es va crear un patronat que fa la convocatòria del premi, a més de vetlar per les iniciatives que preserven i difonguen l’obra de Lluís Guarner Pérez.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà