BANNER LLIRIA

El Consorci València Interior presenta la nova xarxa d’ecoparcs de proximitat en set municipis

consorcio

Bétera, Riba-roja, l’Eliana, Llíria, la Pobla, Vilamarxant i Benaguasil

El Consorci València Interior (CVI) ha presentat a Vilamarxant la nova xarxa d’ecoparcs de proximitat amb la qual s’acosta als municipis amb més població. Així, Bétera, Riba-roja de Túria, l’Eliana, Llíria, la Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Benaguasil comptaran amb unes instal·lacions fixes en les places més concorregudes de cada localitat on els veins podran depositar determinats residus a qualsevol hora i, així, acumular punts i bonificacions en la taxa de tractament anual gràcies a l’eina consolidada ‘Mi Cuenta Ambiental’.

En l’acte, celebrat en la replaça de Vilamarxant, ha participat l’alcalde de la localitat, Xavier Jorge, i el president del Consorci València Interior, Robert Raga, qui ha explicat els beneficis de poder depositar els residus en aquests ecoparcs de proximitat. Fins ara, els usuaris del servei es desplaçaven als ecoparcs fixos o esperaven la arribada dels ecomóviles per a poder tirar determinats residus com a piles, xicotets aparells elèctrics o electrònics, olis…

Per a Raga “les 27 instal·lacions fixes continuaran donant servei i són fonamentals per al bon desenvolupament de la gestió dels residus, així com les nou rutes de ecomóvils que recorren els municipis consorciats sense descans. Els ecoparcs de proximitat serveixen de suport a les instal·lacions que ja estan consolidades i pretenen ser el complement perfecte per a poder mantindre les xifres de recuperació i valorització de residus que ens marca la normativa autonòmica, estatal i europea”.

Amb aquesta nova xarxa d’ecoparcs de proximitat es facilita a la ciutadania la comoditat de tirar xicotets aparells elèctrics o electrònic, roba i calçat, piles, olis comestibles, cartutxos d’impressora, bateries de mòbil o bombetes, a qualsevol hora i qualsevol dia. El funcionament és molt senzill, ja que les persones que estiguen donades d’alta el meu Compte Ambiental, bé amb la seua targeta o bé a través de l’APP SIGMA CVI, podran registrar-se de manera còmoda i rebutjar el residu, acumular punts i al seu torn, rebre bonificacions econòmiques a la taxa.

L’objectiu final és acostar el consorci a la ciutadania “per a donar a conéixer els beneficis mediambientals de separar adequadament els residus en la llar i depositar-los correctament en els seus llocs corresponents i, entre tots i totes aconseguirem arribar a ser pobles i ciutats més sostenibles” ha conclòs Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà