BANNER LLIRIA

El poblat ibèric de la Mont-ravana de Llíria i València la Vella de Riba-roja, nous BIC

valencia la vella

El Consell declara 15 jaciments com a Bé d’Interés Cultural amb categoria de zona arqueològica i paleontològica

El Ple del Consell ha aprovat la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) amb categoria de zona arqueològica i paleontològica de 15 jaciments de la Comunitat Valenciana, dos de ells a la comarca de Camp de Túria. 

En concret són 14 jaciments arqueològics i un jaciment paleontològic, cinc dels quals es troben a la província d’Alacant, cinc a la de Castelló i la resta a la de València.

A València estan el poblat ibèric de la Mont-ravana de Llíria; ; el jaciment arqueològic de València la Vella, a Riba-roja de Túria; la necròpolis ibèrica Corral de Saus, a Moixent; el poblat ibèric de la Muela de Arriba, a Requena i el poblat ibèric Pico de los Ajos, a Yátova i Cortes de Pallás.

Banys de la Reina, a Calp; Illeta dels Banyets, al Campello; Illeta del Portitxol, a Xàbia; el Porquet 1, l’únic dels jaciments paleontològics, a Alacant, i la Cova de l’Or, a Beniarrés. Tots a la província d’Alacant.

A Castelló estan el jaciment del Punt del Cid, a Almenara; Puig de la Nau, a Benicarló; el jaciment fenici de Vinarragell, a Borriana; la vila romana del Benicató, a Nules, i el recinte fortificat del Torrelló, a Onda. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà