BANNER LLIRIA

Més de 850 escolars participen en el projecte educatiu “L’Escola Canta”

Han interpretat a Llíria la cantata “La misió de robi” acompanyats per la Banda UDP Llíria- Camp de Túria- Serrans

El pavelló Pla de l’Arc de Llíria ha acollit hui els concerts de clausura del projecte educatiu de caràcter musical i escènic “L’Escola Canta”. Un cor format per més de 850 escolars ha interpretat la cantata “La missió de Robi”, obra amb música de Marcel Ortega i lletra d’Isabel Marín. A més, han comptat amb l’acompanyament instrumental de la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans dirigida per Vicente Puchol.

Este matí s’ha celebrat la primera sessió dirigida a l’alumnat dels centres educatius, i esta vesprada, a les 19.00 hores, es repetirà l’actuació per al públic en general.

“La missió de Robi” transmet un missatge inclusiu, integrador i respectuós amb les diferències, a través del seu protagonista, “Robi”, veí de l’asteroide B614, que comença a assistir a una escola terrícola.

El cor escolar que ha interpretat esta obra, dirigit pel seu professorat, estava format per alumnat de Primària i Educació Especial procedent d’un total de 17 centres educatius dels municipis de Llíria (CEIP Sant Miquel, CEIP Sant Vicent i CIEM Unió Musical), Gátova i Olocau (CRA Alt Carraixet), Marines (CEIP Castillo del Real), Vilamarxant (CEIP Horta Major), l’Eliana (CEIP L’Olivera), Bugarra (CRA Baix Túria), Benaguasil (CEIP Luis Vives), La Pobla de Vallbona (CEIP El Campés), Riba-roja (CEIP Camp de Túria), San Antonio de Benagéber (CEIP 8 d’abril i CEIP núm. 2), Bétera (CEIP Lloma del Mas), Serra (CEIP Sant Josep) i Paterna (CEE Francisco Esteve i CEIP El Parque).

L’Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria d’Educació, ha donat suport, per segon any consecutiu, a l’organització d’esta iniciativa didàctica de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, englobada dins d’Escolarts, per a potenciar l’ús social del valencià mitjançant la interpretació i representació d’una cantata, i que compta també amb la participació del CEFIRE artístic-expressiu.

A més de promoure l’ús del valencià des de la creativitat artística, esta activitat pretén fomentar l’ensenyament musical, el coneixement del patrimoni musical valencià i d’altres cultures, i la col·laboració entre diferents entitats i administracions per a crear obres culturals de qualitat i mostrar-les a la societat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà