La comarca presenta una diferència en la taxa amb un 14,7 per cent
Les comarques del Camp del Túria i La Safor són les que presenten una major bretxa de gènere respecte a la taxa d’ocupació, amb un 14,7 per cent, seguides del Canal de Navarrés, la Vall de Cofrents–Aiora i l’Horta Est, que se situen per damunt del 14%.
Així es desprén de l’informe “Dones i Homes en la Comunitat Valenciana”, impulsat per l’Institut Valencià d’Estadística (IVE) i publicat en el Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana.
El document està organitzat en nou àrees socials i econòmiques que inclouen un total de 163 indicadors que permeten comparar la situació de les dones i els homes a València, Castelló i Alacant, informa l’IVE.
L’estadística plasma també, a través d’un gràfic, l’evolució del nombre de persones parades de llarga duració, on s’aprecia que en 2022 hi havia 91.300 dones parades de llarga duració enfront de 64.900 homes.
Dins de l’àrea del mercat laboral, es poden trobar altres dades com per exemple els relacionats amb la salarización, en els quals apareix que en 2022 hi havia un 80,4% d’homes amb contracte indefinit, enfront del 74,7% de la població femenina.
L’IVE ha inclòs dades desagregades per sexe sobre demografia i població, mercat laboral, salaris, ingressos i cohesió social, educació, salut, conciliació, ciència i tecnologia, delicte i violència, i poder i presa de decisions.
També contempla una àrea de ciència i tecnologia, en la qual es recull informació relativa als recursos emprats en R+D, la població ocupada en els sectors d’alta i mitjana-alta tecnologia, graduats i graduades en estudis de ciències i tecnologies, o l’ús i l’equipament d’informació i comunicació (TIC).
Un exemple de les dades que l’IVE ha inclòs en aquesta àrea és l’ocupació en ciència i tecnologia, on els homes són els que ocupen la major part dels llocs de treball.
Així, segons les últimes dades, hi havia 22.362 homes ocupats en R+D i, 69.000 en els sectors d’alta i mitjana-alta tecnologia, enfront de les 16.719 dones que hi havia en R+D i les 20.300 que hi havia en els sectors d’alta i mitjana-alta tecnologia.
Amb la publicació de “Dones i Homes en la Comunitat Valenciana”, l’Institut Valencià d’Estadística (IVE) ha buscat crear una eina per al canvi social, proporcionant informació a totes les persones interessades a promoure la igualtat de gènere i l’equitat en totes les àrees de la societat, a través de les estadístiques.