Aquests són els 61 municipis que rebran els 250.000 euros per a atraure a nous veïns

turismo gatova

Poden realitzar campanyes de promoció

La Generalitat ha destinat 250.000 euros per a fer costat a 61 municipis en la realització de diverses activitats amb l’objectiu d’incentivar l’arribada de noves persones perquè residisquen en aquestes localitats que formen part del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

Així, han resultat beneficiaris 32 municipis de la província de València: Ademuz, Aielo de Rugat, Alcublas, Alpuente, Andilla, Aras de los Olmos, Ayora, Bellús, Bicorp, Bufali, Bugarra, Camporrobles, Carrícola, Castielfabib, Chulilla, Estubeny, Gátova. Gestalgar, la Granja de la Costera, Higueruelas, Llaurí, Losa del Obispo, Pinet, Rugat, Sot de Chera, Titaguas, Torrebaja, Vallanca, Vallés, Villar del Arzobispo, La Yesa i Zarra.

En el cas de la província d’Alacant: la Vall d’Ebo, La Vall d’Alcalà, Tàrbena, Gorga i Fageca.

A Castelló: Aín, l’Alcúdia de Veo, Argeleta, Assuévar, Canet lo Roig, Caudiel, Cirat, Cortes d’Arenós, Les Coves de Vinromà, el Forcall, Herbers, La Mata de Morella, Matet, Morella, Palanques, Rossell, Toràs, La Torre d’en Besora, la Vall d’Almonesir, Vallibona, Vilanova de la Reina, Villores, Vistabella del Maestrat i Sucaina.

A través d’aquestes ajudes, els municipis beneficiaris, que estan integrats en l’Agenda Valenciana Antidespoblament poden realitzar campanyes de promoció i difusió per a donar a conéixer, a través de les noves tecnologies de la informació i l’edició de publicacions, els serveis i els beneficis dels seus municipis per a les noves persones que vulguen residir en ells.

A més, aquesta convocatòria també recolza la creació de la figura d’Agent Local d’Acolliment que desenvoluparà les funcions socials d’acolliment de les noves persones que es convertisquen en veïnes del municipi i de disseny d’estratègies de convivència intercultural.

Així mateix, l’entitats beneficiàries també poden dur a terme murals de benvinguda a l’entrada de les localitats o la realització d’activitats que fomenten la participació ciutadana en un procés de creació i recuperació de l’espai públic de les poblacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà