Permetrà estalviar 270.000 euros anuals als municipis en concepte d’impost d’abocament
L’Assemblea General del Consorcio Valencia Interior ha aprovat la modificació del projecte de gestió per a escometre millores tecnològiques en les plantes de tractament de residus de Llíria i Caudete de las Fuentes.
L’actuació porta aparellada la incorporació de nova maquinària que permetrà millorar les ràtios de valorització de residus i disminuir un 10% el rebuig a abocador, duent a terme un millor tractament dels residus en les instal·lacions consorciades. El global de l’import per a les millores d’aquesta primera fita és de 1,3 milions d’euros, dels quals 500.000 procedeixen d’una subvenció de la Generalitat Valenciana.
En concret, es pretén millorar la línia de classificació de la planta de tractament de residus de Llíria per a incrementar la seua eficàcia en la recuperació de materials susceptibles de ser reciclats.
Quant a la planta de Caudete de las Fuentes, es preveu millores en la instal·lació d’afinament del compost, la qual cosa permetrà augmentar la quantitat de residus lleugers recollits en l’aspiració pneumàtica del citat procés d’afinament del compost, així com fraccions separades del tractament de bioresidus de poda recollits selectivament.
Una vegada s’instal·le nova maquinària, s’estima que deixaran de depositar-se en l’abocador un total de 8.984 tones anuals de residus, millorant així la recuperació de residus.
Tal com va assenyalar el president, Francisco Gómez, aquesta actuació permetrà als municipis un estalvi en el nou impost d’abocament. I és que els ajuntaments han de pagar des d’aquest any un preu de 30 euros per cada tona que es deposita en l’abocador després del tractament en les plantes.
En total, els municipis del CVI han de pagar més de 3,1 milions d’euros en aquest concepte. Amb la implementació d’aquesta fita es preveu un estalvi d’uns 270.000 euros en el conjunt del Consorci València Interior.
L’assemblea també va aprovar la pròrroga de sis mesos del conveni amb el Consorci de Residus COR-V5, atés que aquesta entitat no té instal·lacions pròpies de tractament de residus i envia entre 15.000 i 20.000 tones de residus a l’any a les plantes de Llíria i Caudete de las Fuentes.