Detingudes 10 persones per robar 163 tones de taronges

naranjas guardia civil

A Nàquera i Bétera es va detectar la venda fraudulenta de 11.000 quilos de taronges

La Guàrdia Civil de València ha detingut a deu persones com a suposades autores del robatori de més de 163 tones de taronges i xicotetes quantitats d’altres cítrics a les comarques de Camp de Túria, l’Horta Nord i Camp de Morvedre en tres operatius diferents.

El primer operatiu, centrat en Camp de Túria i Camp de Morvedre, es va desenvolupar amb motiu de les labors inspectores en els magatzems de fruita on els agricultors venen les seues mercaderies; es va detectar la venda irregular de 1.600 quilograms de taronja, que van ser intervinguts en eixe mateix lloc.

A més, la Guàrdia Civil va destapar 95 falsificacions de documents DATA per a realitzar la venda de 100 tones de cítrics d’origen il·lícit.

A El Puig es va detectar un grup de quatre persones, dues de les quals coincidien amb les anteriors actuacions, que havien sostret 8.000 quilograms de cítrics; les posteriors perquisicions van permetre localitzar també a Nàquera i Bétera altres 12 vendes fraudulentes per un pes de 11.000 quilograms de taronges.

També es va esbrinar que els autors del mateix clan familiar podien arribar a vendre fins a 6.000 quilograms de cítrics al dia de manera irregular.

Finalment, per aquests fets es va detindre a tres homes i tres dones d’entre 30 i 52 anys d’edat i nacionalitat romanesa per haver introduït de manera il·legal en el mercat 111.478 quilograms de cítrics; se’ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, furt, apropiació indeguda, usurpació de l’estat civil i falsificació de document mercantil.

A Sagunt es va iniciar l’operatiu quan es va denunciar un furt de 1.500 quilograms de cítrics, i després d’aconseguir determinar la identitat dels autors dels fets, es va comprovar també que havien realitzat vendes de més de 49 tones de taronja i clementina des d’el mes de gener passat.

Van ser detinguts dos homes de 40 i 48 anys de nacionalitat maliana pels delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental.

D’altra banda, després de la recepció de diverses denúncies en Massalfassar, Albuixec i Massamagrell, el mes d’abril passat es va detindre a dues persones que havien sostret 930 quilograms de taronja i més de 50 de llimes i altres varietats fruiteres.

Els autors vigilaven els camps, recol·lectaven la fruita i la carregaven en un vehicle per a posteriorment fugir del lloc; les autoritats van detindre per aquests fets a un home i una dona de 30 i 26 anys respectivament i nacionalitat espanyola per un delicte continuat de furt.

Les diligències han sigut entregades en els jutjats de Primera Instància i Instrucció números 3 i 7 de Llíria i número 4 de Sagunt.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà