El CVI premia a famílies i escoles pel seu compromís amb el compostatge

premios compostaje Consorcio Valencia Interior

L’ens organitza una jornada en La Torre d’Utiel

El Consorci València Interior és l’ens que duu a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques d’interior de la província de València: Camp de Túria, la Regió muntanyenca, la Foia de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademús. Un dels projectes més destacats que duu a terme en matèria d’educació ambiental ha sigut el programa de compostatge domèstic, comunitari i escolar (Aula Composta).

Amb el desenvolupament d’aquesta iniciativa, el CVI pretén reduir la quantitat de residus orgànics que arriben a *lasplantas de tractament, a més de potenciar l’autoproveïment d’un producte de qualitat per a la terra mitjançant la transformació dels bioresidus en compostos.

En total, el CVI ha entregat 1.354 compostadores a famílies en pràcticament tots els municipis, així com a 60 centres educatius. A tots ells se’ls acompanya a través de l’APP EcoCompostaje.

Per a premiar el seu bon comportament mediambiental, l’ens ha aplicat bonificacions en la taxa a aquelles famílies que utilitzen habitualment l’app EcoCompostaje CVI i enguany, a més, se’ls ha obsequiat amb unes jornades educatives que s’han implementat a diferents nivells.

En el que concerneix el compostatge comunitari, s’ha realitzat una jornada en el municipi que millor està compostant. Enguany s’ha desenvolupat en el llogaret de La Torre (Utiel) que s’ha convertit en un exemple a seguir per la seua bona faena i el seu compromís amb aquest programa.

Quant al compostatge domèstic, el CVI ha organitzat una activitat al Jardí Botànic de València en la qual han participat 100 persones de 35 famílies que van gaudir d’una visita guiada i un taller a l’aire lliure. En ella es va reconéixer “la gran labor que realitzen les famílies en les seues llars apostant per compostar els seus bioresidus” segons la mestra compostadora del consorci, María Jesús Cabo.

Totes les famílies estan utilitzant l’aplicació de EcoCompostaje per a anotar les seues aportacions de bioresidus, així com el compost que van obtenint.

Referent al programa Aula Composta, el CVI ha premiat a sis centres educatius amb una visita al Jardí Botànic de València. A més d’això, altres tres escoles més han rebut en les seues aules la visita dels tallers del Jardí Botànic.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà