Riba-roja subvenciona escoles d’estiu i campaments a 800 famílies

escola estiu Riba-roja

L’Ajuntament aposta per opcions econòmiques, bilingues i inclusives

L’Ajuntament de Riba-roja ha prestat a prop de 800 famílies els servicis de campaments i escoles d’estiu, amb activitats i opcions dirigides a xiquet des dels 0 a 16 anys, inclosa majors d’edat amb diversitat funcional, amb opció a mitja pensió o pensió completa.

En concret, l’Ajuntament ha oferit a través de les àrees d’Educació i Joventut, l’opció d’accedir a l’Escoleta Municipal de 0 a 3 anys, l’Escola d’estiu municipal – infantil i primària- i el campament juvenil bilingüe i inclusiu, i també el campament dirigit a veïns i veïnes amb diversitat funcional. Com a primícia permet la conciliació laboral de pares i mares, i “un accés garantit a totes les famílies independentment de la seua capacitat econòmica” segons ha explicat l’alcalde Robert Raga.

“Any rere any impulsem millores que venen reflectides a oferir noves prestacions com l’anglés o activitats noves, a més de brindar la possibilitat al fet que centenars de xiquet de Riba-roja puguen divertir-se i sociabilitzar sense que supose un minvament econòmic a les famílies” ha afegit Raga.

D’eixe mode i segons ha explicat el regidor de l’àrea de joventut David Barbancho, “el campament juvenil bilingüe amb pensió completa està subvencionat en prop d’un 90% deixant una taxa de 136€ per a 8 dies” per a qualsevol família del municipi. A més, el campament revist “un caràcter” inclusiu que permet a xiquets i xiquetes amb diversitat funcional divertir-se amb la resta de joves.

L’oferta municipal abasta un ampli tram d’edats, començant per l’Escoleta Municipal Riu Túria. Esta ha acollit a 185 xiquets i xiquetes els qui han gaudit de diverses activitats estiuenques durant el mes de juliol amb un servici ampli que va des de les 7.30h del matí fins a les 17.00h per 60 euros al mes. Es tracta d’un servici dirigit als més xicotets amb edats de fins a 3 anys, per a ser cuidats i aprendre de manera lúdica en un espai segur, professional i educatiu durant les vacacions, amb la possibilitat d’accedir al menjador a un preu reduït.

Paral·lelament, s’ha desenrotllat l’Escola d’Estiu Municipal en les instal·lacions del CEIP Camp de Túria, amb la participació de 511 xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària. Durant els mesos de juliol i agost, els participants han gaudit d’una varietat de tallers creatius, jocs d’aigua, animació lectora, reciclatge i activitats de psicomotricitat, entre altres. L’horari igual d’ampli acull des de les 7.30h del matí fins a les 17.00h per 50 euros mensuals, amb l’opció de tindre el menjador per 3.80€ al dia.

Amb la fin de juliol, s’ha conclòs la primera part de l’Escola d’Estiu Municipal. Les famílies han tingut la flexibilitat de triar les setmanes fins a agost, adaptant-se a les seues necessitats. Per a celebrar este primer tram, els xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària han realitzat dos festivals, on han presentat balls inspirats en el conte “El Xicotet Príncep”, seguint el fil conductor del programa estival.

D’altra banda, 75 joves nascuts entre 2007 i 2012 estan actualment gaudint del Campament Juvenil Municipal d’Estiu a Museros, organitzat per l’Ajuntament a través de l’àrea de Joventut. Este campament inclusiu i bilingüe en castellà, valencià i anglés oferix una àmplia gamma d’activitats lúdiques, jocs d’aigua, excursions a la platja i activitats multiaventura, garantint una experiència inoblidable per a tots els participants a un preu subvencionat per l’Ajuntament de 136€ per a 8 dies en pensió completa.

Les famílies amb joves o adults amb diversitat funcional també compten amb una proposta específica que contempla un campament en pensió completa amb activitats adaptades a les seues necessitats i un acompanyament professional i especialitzat. Així, l’Ajuntament renova el seu compromís amb “totes les famílies siguen com siguen i compta amb necessitats específiques o no” ha explicat Raga qui ha remarcat l’objectiu de donar suport a les famílies de Riba-roja “tant econòmicament com amb una oferta municipal a preus molt reduïts que garantisquen que ningú es quede sense vacacions”.

“Volem reafirmar el nostre compromís amb el benestar de les famílies i el desenrotllament dels xiquet i joves i tenim el compromís que cap xiquet o xiqueta es puga quedar sense opció per raons econòmiques” – ha sentenciat l’alcalde en una de les seues visites, en la qual ha subratllat que “estos campaments permeten a més la contractació de prop d’un centenar de monitors professionals amb empreses locals”.​

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà