Mompó reivindica que la Festa deles Alfàbegues siga d’Interés Turístic Nacional

mompó fiestas betera

El president de la Diputació va ser mantenidor de l’acte d’obertura

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, va reivindicar este dilluns a Bétera que la Festa deles Alfàbegues siga declarada d’Interés Turístic Nacional. Durant el seu discurs com a mantenidor de l’acte d’obertura de la festa, Mompó va defensar “la importància de posar en valor allò que és nostre” i va garantir que la corporació que dirigix continuarà impulsant el coneixement de les Alfàbegues i tot el que envolta la celebració de les festes d’agost de Bétera.

El president va participar en l’acte de presentació de les obreres i majorals de les festes patronals de Bétera en honor de la Mare de Déu de l’Assumpció. Vicent Mompó es va mostrar orgullós de poder intervindre en l’acte celebrat en l’Albereda i que obri les portes de les festes de Bétera, i va agrair als veïns i veïnes del municipi del Camp de Túria “la seua defensa de les nostres senyes d’identitat i la implicació en les tradicions que demostren la riquesa cultural i festiva de la nostra terra”.

Mompó va destacar “l’esforç que està realitzant l’ajuntament, amb l’alcaldessa Elia Verdevío al capdavant, per a aconseguir eixe reconeixement que mereixeu i que acabareu aconseguint perquè no ens detindrem; sabeu que teniu el suport de la Diputació en eixe camí que heu emprés”. I va felicitar les protagonistes de les festes de 2024: Alba Aznar i Sonia Amposta com a Obreres Fadrines, i Pilu Ricart i Pepi Morcillo com a Obreres Casades. Sense oblidar-se dels majorals que les acompanyaven.

A més de posar en valor l’element central de la festa, les Alfàbegues, “el primer regal que vaig rebre d’un municipi valencià com a president de la Diputació”, el president Mompó també va reivindicar l’ús de la pólvora al carrer, perquè “no podem parlar de les nostres festes sense parlar de la pólvora”. Al llarg del seu discurs, Mompó va enaltir a figures il·lustres del poble com Maruja i Amparo Martínez, ‘Les de la Palmera’, i la desapareguda Paquita Ricart, entre altres, i va reconeixer el treballd’artesanes i artesans com María Aparici ‘La Pelangra’, Rosafina Miralles ‘La Melitona’ i Vicente Fuentes ‘Petana’, que contribuïxen al lluïment de les festes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà