La Mancomunitat insta a la Generalitat a executar les obres en la CV-50

partidos independientes

La Mancomunitat del Camp de Túria ha instat a la Generalitat a continuar amb la construcció de la la Ronda Oest CV-50 al seu pas per Vilamarxant i acabar l’autovia CV-50 entre Benaguasil i Xest.

La Mancomunitat del Camp de Túria insta a la Generalitat a iniciar els tràmits per a dotar de pressupost i iniciar la licitació per a l’execució de la Ronda Oest C-V50 al seu pas per Vilamarxant, així com actualitzar el projecte constructiu per a continuar l’autovia CV-50 entre Benaguasil i Xest, després de la celebració del ple celebrat a Llíria.

El bloc de partits independents format pels representants de Ciutadans, UCIN, CUPO, Millorem Benaguasil, Unió Popular de Nàquera i Centrats en la Pobla han promogut aquesta moció per a promoure aquesta infraestructura bàsica per a tota la comarca.

Després de l’eliminació per part de la Generalitat de la partida assignada per al pressupost 2024 per a efectuar aquest projecte, la Mancomunitat Camp de Túria sol·licita gràcies als vots de tots els membres assistents al ple, a excepció del PP i VOX que no van donar suport a la moció per a sol·licitar continuar amb la CV-50, a la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública que es realitze una modificació del pressupost per a “incloure els recursos econòmics suficients per a iniciar la licitació per a l’execució de la construcció del projecte Ronda Oest CV-50 de Vilamarxant”.

Així mateix, insta la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori al fet que accelere els tràmits per a la construcció de la Ronda Oest CV-50 i així es pose fi a una reclamació històrica de Vilamarxant, l’únic municipi de més de 10.000 habitants sense circumval·lació i que pateix els problemes que suposa veure’s travessat per una carretera com la CV-50.

La Mancomunitat també demana a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que incloga en el pressupost de 2025 una partida econòmica per a actualitzar el projecte constructiu, realitzat per a crear l’Autovia CV-50 des de Benaguasil a Xest.

La CV-50 és una via fonamental en la xarxa de la Comunitat Valenciana i, en particular, de la comarca del Camp de Túria, ja que connecta les comarques de la Regió muntanyenca, Rincón de Ademúz i la parteix nord del Camp de Túria amb l’A3, via principal de connexió amb Madrid i la resta del país.

L’augment de les àrees industrials i el creixement de la població de Camp de Túria ha provocat que la CV-50 i el seu pas pel municipi de Vilamarxant es convertisca en un problema comarcal per al trànsit provocant grans contaminació, brutícia, sorolls, col·lapses i retards en aquesta població, així com per a les empreses instal·lades que manquen d’una via d’eixida òptima.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà