Denuncien la falta de personal d’infermeria i TCAE a l’Hospital Arnau

Hospital Arnau

CCOO lamenta la situació insostenible i precària a les sales d’hospitalització

La secció sindical de CCOO en el Departament de Salut Arnau de València denuncia la situació insostenible i precària a les sales d’hospitalització per la falta de professionals d’infermeria i de tècnics/as en cures auxiliars d’infermeria (TCAE), entre altres professionals.

A causa de la major pressió assistencial pel repunt de grip i covid en l’inici de tardor, a l’Hospital Arnau ja estan totes les habitacions de la planta de pneumologia (tercera) ocupades amb pacients respiratoris i amb aïllats. No queda cap llit lliure i els i les pacients són en la seua majoria població dependent, d’edat avançada, en algunes ocasions sense un acompanyant, per la qual cosa necessiten assistència i vigilància contínua.

Entre les deficiències que denuncia aquest sindicat està que no es cobreixen les baixes curtes. Aquest fet origina que la plantilla haja d’assumir a més del seu horari la jornada dels companys/as que estan de baixa laboral, la qual cosa genera al seu torn a aquest personal un excés d’hores. Així mateix, s’està impedint que es dispose de dies lliures o fins i tot s’estan interrompent vacances perquè no hi ha professionals suficients.

Aquesta sobrecàrrega de treball està afectant les persones treballadores, de fet una TCAE ha patit un episodi d’ansietat perquè, dels tretze pacients al seu càrrec, nou estan enllitats i són totalment dependents i d’eixos nou, tres estaven sense acompanyant.

També falten zeladors/as, hi ha només un per a ajudar a alçar i mobilitzar a 54 pacients (27 habitacions dobles, xifra que varia segons la planta) d’una planta, per la qual cosa les i els TCAE ha d’anar en parelles (són 4 al matí) per a poder arribar a tot.

La situació en quiròfans no és millor, hi ha una manca de professionals i la contractació sense experiència fa que existisca una major càrrega de treball que recau en la resta de companys/as.

CCOO exigeix a la Direcció del departament contractacions per a cobrir les baixes al 100%, reforços de plantilla i mantindre l’atenció i assistència de qualitat que mereix la població. Així, insisteix que existisca una major previsió, ja que l’augment de les patologies respiratòries es produeix sempre en arribar la tardor i després a l’hivern.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà