El ‘Cordel de la Garrofera’ serà una carretera amb un itinerari ciclopeatonal

cordel de la garrofera

LaDiputació de València ha aprovat el projecte

La Diputació de Valènciaha aprovat ja el projecte constructiu per a realitzar una nova carretera, la qual serà de titularitat autonómica, i un itinerari ciclopeatonal sobre el ‘Cordel de la Garrofera’, una via pecuària situada en el límit entre Olocau i Marines.

L’actuació s’emmarca en el Protocol de Col·laboració subscrit l’any 2019 amb la Generalitat i els ajuntaments de Marines i Olocau, pel qual la Diputació es compromet a redactar el projecte constructiu per a la licitació de les obres, valorades en més de 4 milions d’euros, així com la seuaexecució.

La diputada de Carreteres i vicepresidenta segona de la Diputació, Reme Mazzolari, indica que “es tracta d’un vial que, a més de donar accés de la Base Militar de Marines, connecta un polígon industrial, un centre d’educació juvenil i vivendes disseminades; per això els usuarisli donen un ús de carretera, amb una intensitat mitjana d’uns 3.000 vehicles al dia”.

“L’actuació, que està consensuada amb totes les parts que participen en este protocol de col·laboració, el que farà és reconvertir la via en una carretera que tinga totes les garanties de seguretat, completant-se amb un itinerari paral·lel que podran utilitzar vianants i ciclistes, promovent hàbits de mobilitat més sostenibles”.

Amb una longitud d’uns 3,5 quilòmetres, el Cordel de la Garroferas’inicia en una glorieta que connecta la carretera CV-25, de titularitat autonòmica, i finalitza en l’entrada principal de la base militar General Almirante, constituint la pròpia via pecuària el límit entre els termes d’Olocau i Marines.

La calçada resultant comptarà amb un carril per sentit de 3 metres d’ample, alsquals cal sumar vorals d’1 metre. Quant al carril ciclopeatonal, discorrerà adossat al carril dret, separat del voralamb un element de formigó per a garantir la seguretat de vianants i ciclistes.

La carretera facilitarà la connexió amb parcel·les amb vivendes o restaurants, camins, terrenys industrials, camps de cultiu i un alberg juvenil.

D’esta manera, estan projectats els accessos al polígon industrial, la urbanització Pla de Marco; granja porcina, i al parc natural Serra Calderona.

Aixímateix, s’executarà una nova intersecció per a canvi de sentit en el punt quilomètric 3,5 mitjançant dos mitges llunes, una a cada costat de la via.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà