Entrants de Nadal

Entrants de Nadal

Arriben els nadals, tots el sentim ja amb la seua llum, els seus colors i el seu xivarri de carrer. Una de les coses que més fa gaudir en nadal és parar taula: les nostres estovalles de tela, plats, copes, el toc de color amb canelobres i sobretot les veles en la taula, que donen la benvinguda als comensals quan entren a la nostra casa. Us proposem uns entrants com a complement que ens despertaran l’apetit.

CARPACCIO DE  TOLLINA

650 gr. De tonyina fresca
2 llimes
tàperes
romaní
250 gr, de vi d’arròs
oli d’oliva
8 tortetes de creïlla ratllada preparada
2 manolls de créixens (berros) xicotets
pebre

Per a les tortetes : ½ kg. Creïlles 1 ceba gran2 ous 3 cullerades de farina

Congelem lleugerament la tonyina i la tallem en rodanxes fines. Expremem les llimes i aboquem el suc per damunt de la tonyina . Barregem l’oli d’oliva amb el vi d’arròs. Afegim les tàperes i les fulles de romaní, ho aboquem per sobre del peix. Ho deixar reposar uns 20 minuts. Preparem les tortetes pelant i ratllant les creïlles i les barrejant amb l’ou, ceba i la farina. Hi afegim sal pebre i remoure. Fles fregim en oli calent. Disposem la tonyina sobre les tortetes, adornant-les amb créixens i espolvorejant-les amb pebre.

Entrants de Nadal
XAMPINYONS FARCITS DE DACSA

12 xampinyons grans
250 ml brou verdures
100 gr. Olives negres
200 gr. dacsa
1 pebrot roig
julivert
oli, pebre , sal.
Ceba i alls mòlts
Herbes per a adornar

Netegem els xampinyons i llevar la tija. Tallem les olives en daus. Calfem en una paella la dacsa, les olives i el pebrot. Hi afegim el julivert i condimentem amb sal, pebre i l’all i la ceba mòlts. Farcim els xampinyons i els deixem al forn 20 minuts.

Entrants de Nadal

VOLAVENTES DE MÚRGOLES

250gr. de múrgoles
1 ceba
100gr. de cansalada o bacon fumat
4 volavantes preparats
oli , ix
pebre recent mòlt
80 gr de nata
2 rovells d’ou
Fulles d’enciam, per a adornar.
1 llima en rodanxes

Netegem les múrgoles, trossegem-les. Pele mla ceba i la piquem finament. Tallem la cansalada en daus xicotets. Calentem els volavantes al forn 100 º C. Calfeml’oli en una sapaella i fregim la cansalada. Incorporem la ceba, afegim les múrgoles i ho sofregim 5 minuts. Salpimientem. Batem la nata juntament amb les gemmes, afegim els ingredients ofegats i farcim els volavantes. Amb la mescla adornem amb herbes. Servim els volaventes en plats, adornats amb fulles d’enciam i rodanxes de llima.
Entrants de Nadal

MANDONGUILLES EMBOLICADES EN FIDEUS XINESOS

50gr. Fideus d’ou xinesos1 escalunya (varietat de ceba), cebollí xinés,gingebre,pebre.1 cullerada de cacauets125 gr. Carn de porc1 cullerada de pasta de llagostinssuc de llima, brou de peix,

Barregem la carn de porc amb l’escalunya i el cebollí picat,el pebre, el gingebre i els cacauets. Afegim la pasta de llagostins , 1 cullerada de suc de llima i dues cullerades de brou  de peix. Fem boletes amb la mescla preparada. Escorrem els fideus i els banyem en oli. Els disposem al voltant de les mandongilles com una xarxa. Fregim les mandonguilles en oli calent fins que estiguen rostides, les treiem  de la paella i les escorrem en paper absorvent. Servim.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà