Lilit i Dionís naix a la Marina Alta, on conflueixen el grup de rock Lilit, amb una llarga trajectòria, i la banda de música popular Els Bufafocs de Dionís. El resultat és un estil musical inclassificable, que ofereix una manera pròpia d´entendre la música, sense prejudicis i desvergonyida, amb lletres molt properes a l’humor típic valencià.
Per a la promoció d’aquest disc s’heu vestit d’astronautes, científics, tècnics…d’on naix la idea que articula aquest “Sense Permís de la N.A.S.A”?
Exactament naix d’un comentari al Facebook del nostre cantant on parlava de fer viatges galàctics només amb la ment. A partir d’ahí vam enllaçar aquesta idea amb la nostra manera d’entendre la música; buscar nous horitzons d’idees, estils i de lletres, amb total llibertat creativa i sense cap restricció.
Sens dubte, “Sense Permís de la N.A.S.A” és un disc on empreneu un viatge cap a nous terrenys musicals i estilístics. En què es diferencia del vostre primer disc?
Abordem més estils varis i nous per a nosaltres, com la rumba, la chacarera, el blues, el pop i fins tot explorem ritmes propers al regetton d’última generació.
En quant a la gravació, ofereix un so més fidel als nostres directes, també la part gràfica pren més importància que al disc anterior.
Formeu part d’una escena, la valenciana, molt eclèctica i variada en estils. Què oferiu al vostre directe que vos diferencia de les demés propostes?
L’humor, la sorpresa, integrem molt al públic a l’espectacle que és per a tot tipus de gent; majors, xiquets, gent jove. Oferim també una successió desenfrenada d’estils musicals diversos que normalment no solen anar associats.
¿Quins són els ingredients que formen Lilit i Dionís?
Existeix la base rock mes pura formada pels antics components de Lilit, barrejada amb música tradicional ( que aportaven els Bufafocs de Dionís), més les ganes d’avançar junts creant i gaudim de la música. Ara ja hem arribat estem a una simbiosi molt llunyana del rock i del folk clàssics.
Un dels aspectes que destaquen del disc és la seua part gràfica, com arribeu a gestar tot aquest imaginari artístic?
La idea de fer un disseny en 3D parteix de la nostra dissenyadora Neus Mahiques, a la que vam donar llibertat per interpretar la nostra música. A banda l’imaginari d’astronautes, llançaments espacials enllaça amb el títol del disc.
A més, el disc incorpora unes ulleres polaritzades per poder veure les imatges en 3D. Realment esteu disposats a sorprendre’ns…
Realment fem la música i els projectes que ens venen en gana segons el moment en què es troba el grup, després ens adonem que solen ser idees o musiques diferents al que s’ofereix pels canal habituals de difussió .
Quina és la propera lluna que voleu conquerir? Quins objectius es planteja el grup a partir d’ara?
Pretenem que el nostre públic de sempre continúe gaudint del so made in Lilit i Dionís i també volem accedir a públic nou que encara no ens ha escoltat.
Per suposat no deixarem de buscar nous ritmes, d’explorar musicalment i d’intentar oferir a la gent festa i proximitat carnal.