BANNER LLIRIA

FITUR 2022 i el repte turístic del futur

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, Gabinet Presidència Corts Valencianes

Iniciem 2022 en una nova onada de pandèmia, que si be no ataca tant a l’atenció hospitalària per la bona gestió feta pel Govern Valencià en l’administració de la vacuna (ja s’està administrant la tercera dosi), si que està fent escletxa en l’atenció primària i de rebot en el teixit productiu.

Els sectors econòmics, tot i les línies d’ajuda enllestides des de les diferents administracions públiques, estan expectants a veure com evoluciona esta nova variant delaCovid i com es planteja este nou exercici, entre ells, el sector turístic, un dels que segurament ha estat més afectat per la pandèmica i que suposa un apartat molt important dins de l’economia valenciana.

Del 19 al 23 de gener es celebra una nova Fira de Turisme a Madrid (FITUR 2022), la segona que s’emmarcarà dins les restriccions i prevencions que les autoritats sanitàries han decreta davant l’increment de casos. Però, el sector continua apostant, innovant i fent noves propostes al turistes i visitants que cada any recorren la nostra terra, gaudeixen del nostre clima i tasten els sabors del mediterrani, amb la cultura, la música i el patrimoni com a elements dinamitzadors d’un visitant cada cop mes exigent.

La recuperació econòmica no ha parat, les xifres mostren una recuperació progressiva, tot i que sabem que queda molt per fer. Però les noves altes en la Seguretat Social des del 2015 han superat ja el mig milió, sobrepassant els dos milions d’afiliacions al País Valencià. Un element que també afecta al sector del turisme, la hostaleria i la restauració, bàsics i troncals en el teixit econòmic.

És cert que el sector ha sabut adaptar-se en tot moment i situació, gràcies a l’extraordinari treball dels seus professionals i de la comunitat científica, la qual ha avançat en peus agegantats sobreposant-se als nous reptes i adaptat mesures de control i prevenció en temps rècord.

Però, el turisme ha de mirar cap al futur i aprofitar este temps de canvis i transformacions per adaptar la seua activitat per contribuir a minimitzar els efectes del canvi climàtic, ja que els desplaçaments, la gestió d’alguns establiments i la massificació de certes zones territorials, acaben per sobre explotar, a voltes fins i tot degradar, zones d’alt valor natural.

Dins les noves ofertes i polítiques turístiques valencianes es segueix avançant en implantar instruments de gestió que ajuden a la recuperació del sector,al temps que puguenaprofundir en el canvi de model, ja que la els recursos són finit i sols tenim un planeta.

La cooperació entre municipis, Comunitats Autònomes i Govern Estatal són claus per dissenyar paquets i propostes turístiques i d’oci que siguen destins segurs i  respectuosos amb el medi ambient, on el visitant es puga moure amb alternatives sostenibles i es generen dinàmiques econòmiques que creen noves rendes i siguen compatibles en viure noves experiències.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà