Tornada a les aules

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, portaveu comarcal de Compromís

Comença el mes de setembre i arriba la tornada a les aules. Any rere any, milers d’estudiants preparen este retorn. Per alguns (els de les escoletes) serà la primera volta, altres canviaran de classe o de cicle, els adolescents entraran en secundaria, ja a Batxiller o Cicles Formatius, els mes majors a la universitat. Però, tots amb il·lusió, nous somnis o projectes en ment, donaran inici al curs.

Els ajuntaments i els equips directius dels centres educatius s’han preparat per a esta nova etapa educativa, realitzant durant l’estiu obres d’adaptació o  reformes, modernitzacions d’equips, manteniment d’aules, espais verds, zones esportives, vestidors, banys, cuines o altres zones comuns, per a deixar-ho en les millors condicions possibles i que el retorn es faça amb seguretat i adequat per a poder rebre els ensenyaments que cadascú vaja a cursar.

També iniciem el curs amb nous centres. A la comarca tenim una bona nova, l’antic Institut Nacional de Batxillerat (INB) de Llíria, que després es va anomenar Institut d’Ensenyaments de Secundaria i Batxillers Camp de Túria, ha sigut re emplaçat per una nova Infraestructura Educativa, mes moderna, sostenible, amb eficiència energètica i amb els avanços tecnològics que són propis d’este segle XXI. Tot gràcies al Pla Edificant, una iniciativa del Govern del Botànic sense la qual no s’hagueren pogut dur endavant centenars de nous projectes i centres.

Segurament  les més de cinquanta promocions que varem (m’incloc en este apartat) iniciar o cursar estudis en este INB/IES Camp de Túria el tirem de menys o el recorden amb nostàlgia. Però, el ben cert és que feia falta una nova infraestructura per a les noves demandes educatives. El vell edifici es va quedar menut, i tant, ja es va quedar menut quan es va posar en marxa. Clar exemple és el famós aulari provisional construït als pocs anys de funcionament que ha perdurat tant com l’edifici principal.

Però, segurament este inici de curs, al igual que tots, ha comportat també alguns entrebancs. Qualsevol començament sempre és complicat. Ara be, la tenacitat dels equips directius i els grans professionals que tenim en l’ensenyament fan que estos problemes sempre es minimitzen. Al igual que el suport municipal que tots els consistoris de la comarca aporten i realitzen en el manteniment escolar de primària, on les seues brigades o personal de manteniment, any rere any, donen un repàs a consciència per a que el primer dia de coleestiga tot al seu lloc. A tots ells cal fer un agraïment pel seu treball i esforç.

Som una comarca viva i en creixement. Cada anys sumem nous veïns i veïnes a les diferents poblacions del Camp de Túria, molts d’ells en edats educatives primerenques, els quals reclamen més i millors dotacions. Esperem que este nou inici de curs ens porteel començament o finalització d’obres pendents d’executar, la cobertura de totes les places docents i l’ampliació de l’oferta educativa.

Com deia un gran pensador, invertir en educació és donar un passaport a la gent jove que es prepara hui per a viatjar en el temps i crear-se elsomni vital i existencial del seu demà.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà